Nu tager byggecenter imod dit brugte elværktøj
Når den gamle skruemaskine skal kasseres, er det ikke længere nødvendigt at lokalisere en container til elektronikskrot. Et nyt samarbejde mellem byggecenterkæden Bygma og virksomheden Elrecycling skal nemlig sikre, at det udtjente elværktøj får nyt liv. Det betyder, at elværktøj, der enten samler støv eller er modent til kassering, fremover kan afleveres i den lokale Bygma-forretning, der sender værktøjet videre til Elrecycling.
– Vi er glade for vores nye samarbejde med Elrecycling. Vi har et stort fokus på at bidrage positivt til det ansvarlige byggeri og mindske ressourcespildet, udtaler Jesper Nielsen, direktør i Bygma Næstved, i en pressemeddelelse.
Testperiode
I første omgang testes samarbejdet i seks måneder i Bygmas Region Øst – SØ, hvor Bygma Næstved sammen med 10 af kædens andre byggecentre befinder sig, og bliver det en succes, skal det udrulles i hele landet.
Og spørger man Jesper Nielsen, bliver den tætte relation til kunderne den afgørende faktor, hvis samarbejdet skal blive succesfuldt. Det er dog ikke en tanke, der holder ham oppe om natten.
– Vi har fokus på det, vi er gode til hos Bygma – og det er de stærke kunderelationer og den grønne omstilling inden for byggeriet. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vi sammen med vores kunder kan lykkes med det her nye initiativ, fortæller Jesper Nielsen.
Direktøren fra Næstved er samtidig overbevist om, at der gemmer sig masser af elværktøj ude hos kunderne, og hans opfordring er klar.
– Vi er allerede klar til at modtage det elværktøj, som vores kunder har liggende. Så de skal endelig ikke tøve med at komme ned til os. Vi ser det som en fantastisk mulighed for at nedbringe ressourcespildet hos håndværkerne, lyder det.
Flere vindere
Hos Elrecycling, der har specialiseret sig i genanvendelse af elektronikskrot, glæder direktør Michael Hesselund sig til at sende danske håndværkeres aflagte skruemaskiner videre i fødekæden.
– Herfra skal der lyde en stor cadeau til Bygma for at være stærke på det grønne område, når det kommer til byggesegmentet – vi har brug for den slags firmaer, der kan gå forrest og hjælpe med at sikre, at skrottet elektronik ender det rette sted, siger han.
Og der er god sandsynlighed for, at andre kan få glæde af det elværktøj, der ellers stod til at ende sine dage i en container.
– Vi prøver at reparere det, der kan repareres, og en del af det vil være godt nok til, at vi kan sælge det videre her i Danmark, mens resten sælges til andre lande inden for EU. En træt Bosch-skruemaskine, der har kostet 400 kr. fra ny, kan vi sagtens finde en i Polen, der vil kunne bruge, forklarer han.
Det nye samarbejde har dog ikke kun fokus på ressourcespild men også på lokalmiljøet, hvor Bygma opererer. Det er nemlig tanken, at beløbet, der kommer retur fra Elrecycling, fordobles, og en gang om året sendes det til en lokal forening, som den lokale Bygma og kunderne ønsker at støtte.
– Er man kunde hos Bygma, så handler man hos en familievirksomhed med et erklæret mål om at bidrage positivt til samfundet såvel som lokalområdet. Derfor giver vi vores kunder muligheden for at støtte det lokale foreningsliv, siger Jesper Nielsen og fortsætter:
– Vores forretningers tilknytning til lokalområdet er noget specielt. Derfor er det også vores opgave hele tiden at udfordre os selv på, hvordan vi kan skabe værdi, der ikke kun har udgangspunkt i forretningernes fire vægge. Det tror vi på, at vores nye samarbejde kommer til at gøre.
Regionen, hvor samarbejdet i første omgang testes, omfatter Bygma-forretningerne i Haslev, Hårlev, Køge, Nexø, Nykøbing F, Næstved, Ringsted, Rønne, Rønnede, Sorø og Store Heddinge.