23948sdkhjf

Fast arbejde i kontraktmarkedet: Over 4.000 nye hotelværelser på vej

Udviklingen har de seneste fem år især været drevet af København, men nu er det i de større danske provinsbyer, at flere er på vej

Investeringslysten på det danske hotelmarked er stor. 

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, vil antallet af hotelværelser i Danmark med de nuværende byggeplaner nå 61.769 i 2026. 

Det nærmer sig en fordobling sammenlignet med år 2000, hvor der var 31.775 hotelværelser. 

Det skriver brancheorganisationen i sit seneste nyhedsbrev.

- Vores tal viser, at investeringslysten på det danske hotelmarked fortsat er stor. Ikke helt så stor som de seneste fem år, men stadig markant. Det danske marked er attraktivt for både danske og udenlandske investorer, som trods de senere års byggeboom stadigvæk ser uudnyttede muligheder, siger Jeppe Møller-Herskind, kommerciel direktør i Horesta.

Alene fra 2019 til i dag er der ifølge brancheorganisationen blevet opført 7.000 nye hotelværelser, som over de næste tre år vil blive suppleret af yderligere 4.100.

Udviklingen de seneste cirka fem år har især været drevet af vækst i København, mens det i de kommende år er markedet i byer som Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Horsens, Herning og Kolding, der vokser. 

Fra 2024-2026 bliver der således opført 2.600 nye hotelværelser i Jylland og på Fyn, mens der på Sjælland er 1.500 værelser på vej. Størstedelen af de nye i København står internationale kæder bag - mere præcist 60 pct.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078