23948sdkhjf

Konkurs: To dage efter katastrofalt regnskab er Paustian Aarhus færdig

Paustian Aarhus Aps havde ved sidste regnskabsårs afslutning en egenkapital på minus 48 mio. kr. 

I lørdags offentliggjorde Danish Management Group et regnskab, hvor gruppen havde en bundlinje på minus 74 mio. kr. Gruppen ejer 60 pct. af Paustian Aarhus ApS. I går tirsdag, to hverdage senere,  erklærede Paustian Aarhus ApS sig selv konkurs. Virksomheden driver Paustians flagsskibsforretning i Aarhus, som er beliggende i lejede lokaler et i palæ på Lille Torv i bymidten. 

I en pressemeddelelse Paustian Aarhus ApS sendt til Aarhus Stiftstidende lyder det:

"Huslejekontrakten fra den gang er i dag for dyr, og lejekontrakten blev indgået i en tid, hvor markedet var anderledes. Bl.a. derfor er der opbygget en meget stor gæld over årene, som har udviklet sig til en nu for tung byrde at bære med ind i fremtiden – ikke mindst med dagens meget høje renteniveau."

Som kurator for konkursboet er Gert Nissen fra DLA Piper udpeget. 

- Langt den største del af kreditorerne i konkursboet er koncerninterne selskaber, siger Gert Nissen til Wood Supply. 

Altså, hvis kreditorerne ikke kan betales, når konkursboet er gjort op, er det koncernen Danish Management Group, som må holde for, og den gruppe er ejet af Frantz Longhi selv. Det er således Frantz Longhi og ikke tredjepartskreditorer, som tager broderparten af tabet.  

I regnskabet fra Dansk Ejendoms Management A/S, som også er ejet af Frantz Longhi og Danish Management Group, stod der lørdag at læse, at Dansk Ejendoms Management A/S har lånt i omegnen af 130 mio. kr. til Danish management Group og tilknyttede virksomheder. Paustian Aarhus ApS er en sådan tilknyttet virksomhed. 

Ved sidste regnskabsårs afslutning havde Paustian Aarhus ApS en gæld på 27 mio. kr. til tilknyttede virksomheder og en negativ egenkapital på 48 mio. kr. En rimelig antagelse er, at en del af disse lånte 27 mio. kr. kommer fra Dansk Ejendoms Management A/S.

I lørdagens regnskab hed det blandt andet om lån fra Dansk Ejendoms Management A/S til de øvrige virksomheder i gruppen: 

"Selskabet har pr. 30. april 2023 et tilgodehavende hos moderselskabet Danish Management Group A/S på 81.863 t.kr. Lånet er i efterfølgende periode øget med ca. 51.200 t.kr."

Og videre: 

"Forudsætningen for at værdien på 81.863 t.kr. kan opretholdes er positive driftsindtjeninger i de øvrige dattervirksomheder mm. driftsaktiviteter, hvilket bl.a. omfatter øget omsætning, forbedret driftsindtjening samt forbedret kapitalbinding i arbejdskapital. Der er væsentlig usikkerhed forbundet med denne forudsætning."

Nu, to dage senere, har denne usikkerhed materialiseret sig. Fra i dag klokken 11.00 starter ophørsudsalg hos Paustian Aarhus på Lille Torv 2 i Aarhus. Ved udgangen af regnskabsåret 2022/2023 havde Paustian Aarhus en varebeholdning til en værdi af 14 mio. kr. 

Her ligger Paustian i Aarhus:

Artiklen er en del af temaet Krise hos Paustian.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094