23948sdkhjf

Skibsmøbelvirksomhed overtager to brødres respekterede forretning

Norisol har overtaget medarbejdere, inventar og bygningen fra Havnens Skibsbyggeri på Hirtshals Havn

Norisol har købt aktiviteterne i Havnens Skibsbyggeri i Hirtshals, og som navnet hentyder, ligger virksomheden ud til Vesterhavet på havnen i den kendte fiskeriby. Alt tyder på, at det er et lykkeligt ægteskab mellem Norisol og Havnens Skibsbyggeri i Hirtshals. 

- Deres kompetencer og kundegrundlag passer lige til Norisol, og de stod og ville gerne afvikle deres virksomhed, så derfor slog vi til, siger Vagner K. Jensen, direktør for Norisols Region Nord til Wood Supplys søstermedie Søfart.

Norisol er totalleverandør til marinebranchen og udfører alt indretning af skibe inden for et skibsskrogs grænser. Den maritime verden har dens eget sprog, og at give et skib dets møbler og opholdsrum kalder søfolk for at aptere et skib.

Norisol leverer alt i skibsaptering lige fra teknisk isolering til skotter, lofter og dørk (gulv under dæk, red.), samt komplet indretning og montering af faste og løse møbler. Kunderne spænder over alt fra skibsfartøjer inden for blandt andet fiskeri, offshore og passagerfærger.

At Norisol har fået fod på havnen i Hirtshals passer Norisol-direktør Vagner K. Jensen godt.

- Vi havde en del kunder i Hirtshals og omegn i forvejen, og det vil vi gerne udbygge. Det er vigtigt for os at være tæt på kunderne og være en del af det lokale, siger direktøren.

Overtager forretning inkl. ejere

Norisol har overtaget den samlede forretning i Hirtshals, og det vil sige medarbejdere, inventar og lejemålet på bygningen, som Havnens Skibsbyggeri har til huse i.

De to stiftere af Havnens Skibsbyggeri, brødrene Carsten og Torben Kristensen er også fulgt med i købet og er stadig ansat i Norisols nye Hirtshals-afdeling.

- De er stadig ansat. De har nogle vigtige kompetencer for forretningen og er dygtige håndværkere. Nu slipper de for alt papirarbejdet og at drive deres egen virksomhed. Så det er den bedste løsning for alle, siger Norisol-direktør Vagner K. Jensen.

Havnens Skibsbyggeri er stiftet af brødrenes far, og i 1991 overtog Carsten og Torben Kristensen foretagendet på Hirtshals Havn.

Norisol og Havnens Skibsbyggeri kendte allerede hinanden inden opkøbet, fortæller direktøren. Begge virksomheder er beskæftiget inden for aptering, og derfor har de tidligere brugt hinanden professionelt.

- Vi havde et samarbejde med dem i forvejen omkring aptering og tømrer- og snedkerarbejde. Vi har overtaget alle ansatte, alt inventar og lejemålet på bygningen, slutter Norisol-direktør Vagner K. Jensen.

NORISOL A/S
Regnskabsår 2022
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 411
Bruttofortjeneste 246
Resultat af primær drift 18
Resultat før skat 17
Årets resultat 13
Balancestatus 149
Egenkapital 35
Antal ansatte 374
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094