23948sdkhjf

Hvad koster en stormflod i bulede gulve, våde køkkenelementer og vredne lægter?

Det nærmeste, nationen har været den nuværende situation, er stormen Bodil fra 2013, og den var ikke gratis

Når der står en halv meter vand i køkkenet, bliver udgifterne til reparationen af køkkenet til indtægter for håndværkere og køkkenproducenter, og det fører til ekstra ordrer hos underleverandører og trælaster.

Alle industriens værdikæder vil højst sandsynligt mærke effekterne af en stormflod. Det samme gør sig gældende gulvproducenter og deres underleverandører, og det bliver også en betydelig skilling til de håndværkere, som opsætter køkkenet og lægger gulvet.

Selvom ikke alle omkostninger havner hos køkken og gulvproducenter, håndværkere og byggematerialeproducenter og -forhandlere, så kan det mærkes på bundlinjen.

Stormen Bodil er nok den vejrsituation, som ligner den nuværende stormflod mest. Den stod på fra den 4. til den 7. december 2013. Den 5. december lukkede BaneDanmark for al togtrafik i landet, og samtidig begyndte vandet at stige voldsomt i Roskilde Fjord. Da vandet stod højest, var vandstanden to meter over middelniveau. Vikingeskibsmuseet i Roskilde var truet.

Den 10. december bekendtgjorde Stormrådet, at Bodil og vandstandsstigningen i Roskilde Fjord havde status af en stormflod, og det betød, at almindelige borgere kunne få økonomisk hjælp til de skader, som forsikringsselskaber ikke dækkede.

2,5 mia. kr. udbetalte den danske stat i stormflodsskadeserstatning til danskerne. Derudover udbetalte de danske forsikringsselskaber et lignende beløb. I 2023-priser svarer de daværende forsikrings- og stormflodsudbetalinger til seks mia. kr. eller knap 2 mia. mere, end hvad Davidsens Tømmerhandel omsatte for i hele 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094