23948sdkhjf

Danske Byggecentre om hårdt vejr: - Danskerne er blevet gode til at forebygge

En stormflod kan ses på byggecentrenes bundlinje bagefter, men danskerne har efterhånden lært at være på forkant, fortæller direktør Palle Thomsen

Palle Thomsen er direktør i Danske Byggecentre, forretningernes fælles brancheorganisation, og han fortæller, at vejrfænomener som den igangværende stormflod kan mærkes i byggecentrene efterfølgende.

- Selvfølgelig betyder det noget, når vi Danmark oplever vejrfænomener, som nærmest er katastrofeagtige. Der er noget, der skal repareres bagefter. Jeg kan ikke sætte en procentsats på, men det kan mærkes i byggecentrene, siger Palle Thomsen til Wood Supply.

Palle Thomsen roser i øvrigt danskerne for at være på forkant med både regn, storm og stormflod.

- Danskerne ved efterhånden, at det kan betale sig at gøre noget for at forhindre, at en storm eller en stormflod fører til store skader. Der er selvfølgelig altid nogle, hvor tanken er der, men man får det ikke lige gjort. Men i dag er mange danskere gode til at være proaktive, siger Palle Thomsen.

Direktøren for byggecentrenes brancheorganisation minder imidlertid om, at en stormflod ikke er i samme kategori som de almindelige efterårsstorme.

- Når det drejer sig om stormflod, handler denne problematik også om en national indsats. Hvad man fra politiske hold gør for at sikre kyster, havne og beboelsesområder tæt på vand. Ved en stormflod er der grænser for, hvor meget man kan gøre som privat borger. Her er der brug for indsats på lokalt og nationalt politisk plan, konstaterer Palle Thomsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093