23948sdkhjf

Folketingets Klimaskovfond vil plante et træ pr. dansker

Ifølge Danmarks Statistiks folketalsopgørelse svarer det til 5.944.145 træer, hvis herboende uden dansk statsborgerskab tælles med

Klimaskovfond vil sætte turbo på skovrejsningen i Danmark. Fonden vil plante et træ pr. dansker inden udgangen af 2025. Fonden er nedsat af Folketinget og har fået til opgave at indsamle midler fra private og virksomheder, så det kan lade sig gøre at rejse mere skov i Danmark.

- I Klimaskovfonden er vi klar og er allerede i gang med at plante skov over hele Danmark. Ambitionen er, at vi ved fælles hjælp kan rejse midler til at få plantet endnu mere skov. Helt konkret har vi en ambition om at plante et træ pr. dansker, så hurtigt som muligt, og det mål vil vi gerne engagere alle danskere i, siger Kirsten Brosbøl, forperson i Klimaskovfonden i en pressemeddelelse.

Klimaskovfonden har imidlertid ikke tænkt sig at gøre det alene. Meningen er, at danskerne skal hjælpe til. Klimaskovfonden har eller vil indgå i samarbejde med landmænd, kommuner og kirker, som stiller jord til rådighed i klimaindsatsen. Klimaskovfonden har lige nu gang i projekter på 72 arealer og har indtil videre plantet 216.000 træer.

- Mange danskere vil gerne handle for klimaet. De har brug for at gøre noget ved klimaproblemerne, udover det man kan gøre derhjemme. Og her kan alle være med; hvis alle bare bidrager med et træ, så vil det få det en stor effekt, uddyber Kirsten Brosbøl.

Kirsten Brosbøl understreger, at plant-et-træ-for-hver-dansker-kampagnen skal ses som et supplement til danskernes i forvejen klimavenlige adfærd.

- Klimasituationen er ikke sådan, at man bare kan donere et beløb til skovrejsning og så undlade at ændre sine vaner i en klimavenlig retning. Det er en mulighed for at gøre noget ekstra udover alle de andre små vaner og handlinger i hverdagen, der skal mindske CO2-aftrykket og bremse klimaforandringerne,  slutter Brosbøl.

Private danskere kan give et bidrag til indsatsen her.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078