23948sdkhjf

Konkursramt auktionshus skal reddes af "en blandet landhandel"

En række værdigenstande, der har tilhørt Lauritz.com, er sat til salg gennem virksomhedens nye ejer Auktionshuset.com.

Det gælder blandt andet 264 flasker vin fra Cháteau Vignelaure, som er den tidligere Lauritz-ejers vinslot, to sofaer, et østersfad og flere malerier vurderet til over 30.000 kroner stykket.

Det fremgår af Auktionshusets hjemmeside.

Også John Kørner-værket "Bedding", som er vurderet til 120.000 kroner, er mulig at erhverve sig gennem auktionen, som udelukkende foregår på nettet.

"En blandet landhandel" siger vurderingschef i Auktionshuset.com Helle Kamvig om puljen af genstande.

- Man kan få det hele. Kunst, tæpper, keramik og borde. Vi forventer en ret stor interesse for det, også fordi nogle er malerierne virkelig er fra topkunstnere, siger hun til Ritzau.

Efter Lauritz blev erklæret konkurs 11. juli, har kurator for konkursboet udpeget, hvilke værdier i virksomheden, der kan sælges, for at betale ud af Lauritz' efterladte udeståender.

Det er disse, der nu får nye ejere via Auktionshuset. Og det er der intet usædvanligt i, forklarer Helle Kamvig.

- De skulle finde et auktionshus til at sælge tingene, og så har de valgt Auktionshuset.com. Det er helt normalt. Man prøver at finde alle de aktiver, der er i virksomheden, for at få nogle af de penge ind, som konkursboet skylder, siger hun. 

Usikkerhed om samlet vurdering

Det er ifølge Helle Kamvig endnu ikke muligt at vurdere, hvor meget tingene i alt er værd. Sortimentet vil nemlig vokse, da der løbende kommer genstande ind fra flere steder, hvor Lauritz har haft virksomhedens ejendele. Heriblandt godset Göholm Gods i Sverige.

- Vi regner med, at der kommer meget mere. Det her bliver en lang proces, men hvor lang ved jeg ikke, for vi agerer udelukkende på vegne af kurator.

I knap en måned inden Lauritz blev erklæret konkurs i juli, havde selskabet været under rekonstruktion, fordi det ikke havde været i stand til at betale sine udeståender.

Under rekonstruktionen forsøgte selskabet at opretholde driften og samtidig finde ny kapital eller finansiering. Det lykkedes ikke, hvorfor ledelsen indgav en egenbegæring om konkurs.

1. august meddelte kuratorerne, at hovedparten af det var blevet solgt til ejerne af Auktionshuset Hørsholm, som er del af Auktionshuset.com.

Af en redegørelse fra kuratorerne i konkursboet fremgik det 1. august, at der på daværende tidspunkt var blevet stillet krav på i alt 105 millioner kroner.

Deraf var 104 millioner krav fra kunder eller samarbejdspartnere.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: auktion
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.428