23948sdkhjf

Velux nupper pris for boligprojekt

Torsdag aften blev Velux Gruppen kåret som vinder af EY’s Sustainability Award i kategorien Innovation.

Prisuddelingen blev afholdt af EY og Dansk Erhverv, og ovenlysproducenten modtog prisen for boligprojektet Living Places, som demonstrerer, at det er muligt at bygge boliger med et tre gange lavere CO2-aftryk end den danske standard.

– Innovationsprisen gives til en virksomhed, der med et innovativt og nytænkende tiltag har skabt tydelig og positiv forandring med en dokumenteret effekt og sat nye standarder på et eller flere områder. Den uafhængige jury ser Velux Gruppen som et godt eksempel på en virksomhed, der tør skubbe til en dagsorden, som berører os alle og som bruger eksisterende metoder på en ny måde og derigennem bidrager til den grønne omstilling, siger Jan C. Olsen, adm. direktør i EY Danmark i en pressemeddelelse.

Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i Velux Gruppen, modtog prisen sammen med adm. direktør Lars Petersson og Tina Mayn, Executive Vice President for Products.

– Vores Living Places projekt har været undervejs i mere end tre år, og sammen med vores gode partnere har vi vist, hvordan vi allerede i dag kan bygge boliger med et rekordlavt CO2-aftryk, som er til at betale og har et førsteklasses indeklima. Vi er meget stolte af de resultater, som vi har opnået, og det er dejligt at se, at vores arbejde bliver anerkendt og værdsat. Vi håber, at projektet kan være med til at skubbe byggeindustrien i en mere bæredygtig retning og glæder os til at skalere projektet, siger Lone Feifer.

Tina Mayn peger på, at Velux har en konkret målsætning om at være med til at skubbe branchen i retning af nye standarder for bæredygtigt byggeri og i de seneste 20 år har arbejdet med demonstrationsprojekter med netop det fokus.

– De resultater, som vi har skabt sammen med vores partnere på Living Places, står i høj grad på skuldrene af den innovation og de erfaringer, som vi har gjort os gennem de projekter, og derfor er vi meget glade for at modtage lige præcis Innovationsprisen, tilføjer hun.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093