23948sdkhjf

Sætter rekord på toppen og barsler med 100 nye butikker

Op i toppen - og ned på bunden. 

"En rekordstor omsætning og et lille dyk på bundlinjen", beskriver detailkæden Søstrene Grene selv det årsregnskab for 2022/23, som koncernen netop har offentliggjort. 

Omsætningen lander på cirka 1,8 milliarder kroner, hvilket er cirka 100 millioner kroner højere end forrige år. Dertil render overskuddet før skat op i cirka 183 millioner kroner, hvilket er 25 millioner mindre end året før. 

- Jeg er meget tilfreds med årets resultat. Vores mål er at øge både top- og bundlinje år for år, men jeg har det helt fint med, at vores margin og resultat falder i finansåret 2022/23. Det skyldes nemlig blandt andet, at vi har absorberet størstedelen af de prisstigninger, som inflationen har medført frem for at sende dem videre til vores kunder, siger Mikkel Grene, der er administrerende direktør i virksomheden, i en pressemeddelelse. 

Han peger blandt andet på, at det er blevet dyrere at drive fysiske butikker, og så har de førnævnte prisstigninger hos leverandørerne også spillet ind på Søstrene Grenes indtjeningsevne. 

Forventningerne var derfor - set i lyset af energi- og inflationskrisen - også sat derefter, men ifølge Mikkel Grene har kæden klaret sig "overraskende godt igennem". 

Ekspansionsplaner

Mens omsætningen for 2022/23 slog rekord, har Mikkel Grene og den øvrige Søstrene Grene-ledelse allerede sat sig som mål at overgå denne i 2023/24. 

Det skal ske gennem en række butiksudvidelser. Blandt andet skal de næste to og et halvt år byde på 100 nye butikker på europæisk plan.

Det skal samtidig skubbe toplinjen op over tre milliarder kroner, konstaterer Mikkel Grene. 

- Vi er ved at få godt gang i ekspansionen igen, efter vi har været lidt tilbageholdende i de seneste kriseår. Vi har fået en fantastisk positiv modtagelse ude i Europa de steder, vi åbner nye butikker, og man kan virkelig mærke, at kunderne forelsker sig i vores univers. Derfor tør vi nu også skrue op for blusset, siger direktøren. 

Han forventer ligeledes, at man inden årsskiftet har nået at åbne nye webshops i Østrig, Belgien, Irland, Schweiz og Storbritannien. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109