23948sdkhjf

Kvik er blevet Indeklimamærket

Køkkenproducenten har nu fået papir på, at køkkenerne med foliebelagte og finérede fronter har den lavest opnåelige grænseværdi inden for Indeklimamærket.
Hvor miljømærker traditionelt fokuserer på frembringelse og bortskaffelse, stiller Indeklimamærket krav til produktet i brugsfasen og påvirkningen af indeklimaet.

Hos Kvik betegner man det som oplagt at satse på Indeklimamærket, fordi det både er med til at skærpe fokus på at udvikle indeklimavenlige løsninger og samtidig giver kunderne en valgmulighed.

Mærkningsordningen er bygget op omkring en såkaldt ’tidsværdi’. Ifølge Thomas Witterseh, der er senior konsulent hos Dansk Indeklima Mærkning, angiver den indeklimarelevante tidsværdi den tid, det tager fra et produkt er monteret, til afgasning af alle enkeltstoffer er nede på en acceptabel koncentration i indeluften.

Den maksimale, acceptable tidsværdi for køkken-, bad- og garderobeskabe er fastlagt til 160 døgn. Men hos Kvik er det lykkedes at nå ned på blot 10 døgn.

- Tidsværdien er fastsat ud fra bedømmelse af lugt og tærskelværdier for slimhindeirritation i øjne, næse og øvrige luftveje. En deklareret tidsværdi på fx 70 døgn betyder, at sandsynligheden er yderst ringe for at produktet vil kunne afgive lugt, eller forårsage irritation i øjne, næse og øvrige luftveje, ud over de første 70 døgn fra produktet er monteret. En tidsværdi på 10 døgn, som er tidsværdien målt på Kviks indeklimamærkede låger, er den lavest opnåelige og dermed et meget ambitiøst resultat, siger Thomas Witterseh.

Kviks indeklimamærkede produkter omfatter køkkener med foliebelagte og finérede fronter.
Læs mere om: Kvik
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094