23948sdkhjf

Trapholt tager Ditzel til nye højder

Nanna Ditzel, der i år ville være fyldt 100 år, hyldes fra næste måned med en jubilæumsudstilling på Trapholt.

Udstillingen Nanna Ditzel – Design til nye højder, der åbner 28. september, bliver ifølge museet den største nogensinde om den danske designer, der med sit arbejde satte dybe spor i både sin samtid og for eftertiden.

”Nanna Ditzel hyldede den frie tanke, og drevet af stærk skabertrang og nysgerrighed på livet skabte hun gennem seks årtier æstetiske og innovative designs, der udfordrede konventionerne,” skriver Trapholt i en pressemeddelelse om udstillingen, der udforsker Ditzels fascination og tætte forhold til naturen.

Museet inviterer således gæster på en rejse ind i designerens sanselige verden gennem en præsentation af både møbler, smykker, tekstiler, designobjekter og ruminstallationer iscenesat i Ditzels ånd.

– Nanna Ditzel har haft kolossal betydning for dansk design. Ud over hendes tekstiler og møbler, som man finder overalt, er en række af hendes mere radikale ideer i dag nærmest blevet til allemandseje. Hendes visioner fra 50’erne om at udskifte stole og borde med møbellandskaber, hvor kroppen kan ligge, flyde og bevæge sig, er i dag realiseret i mange danske hjem, hvor store flydesofaer og chaiselonger har fundet plads, udtaler museumsdirektør Karen Grøn.

I udstillingens største sal inviteres besøgende til at indtage en række af Ditzels totalinstallationer med polstrede trappetrin og forskudte planer i farverige tekstiler – arbejder der ifølge Karen Grøn også trækker spor helt op til i dag.

– Hendes vedholdende arbejde med trapperum ser vi i dag realiseret i byggeri og private hjem, hvor trapperum og podier indbyder til fællesskab og samvær, siger museumsdirektøren.

Nanna Ditzel – Design til nye højder kan opleves på Kolding-museet frem til 11. august 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094