23948sdkhjf

Jysk forpligter sig på grønne ambitioner

Med et overordnet mål om CO2-neutralitet og et delmål om en halvering af udledningen har Jysk tirsdag tilsluttet sig det internationalt anerkendte Science Based Targets initiative, SBTi.

Ved at tilmelde sig SBTi er Jysk forpligtet til at reducere emissioner inden for egen drift og tage ansvar for udledninger på tværs af værdikæden fra de produkter, der sælges i detailvirksomhedens butikker.

– Vi vil gerne være en del af klimaløsningen og sikre, at vores indsats bidrager til at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Derfor har vi tilmeldt os Science Based Targets initiative for at få deres godkendelse af vores arbejde, siger Rami Jensen, Deputy President og CEO i Jysk i en pressemeddelelse.

Detailkæden har et overordnet mål om at blive CO2-neutral på tværs af sin værdikæde senest i 2050 og at reducere sin udledning med 50 procent inden for egen drift inden 2030. Det omfatter udledninger fra energiforbrug samt opvarmning og køling af butikker, distributionscentre, kontorer og ligeledes virksomhedens egne køretøjer.

Det næste skridt

I pressemeddelelsen peger Jysk på, at kæden gennem mange år har arbejdet på at oppe bæredygtigheden, blandt andet med tæt på to årtiers FSC-medlemskab, der betyder, at alle virksomhedens havemøbler i træ solgt verden over er FSC-certificerede. Samtidig har Jysk en målsætning om, at alle produkter og emballager lavet af træ, pap eller papir skal være FSC-certificerede inden udgangen af 2024.

Yderligere er Jysk medlem af Better Cotton, som er verdens største initiativ for mere bæredygtig bomuldsproduktion, og her er sat et mål om, at al bomuld, der indkøbes til produktionen, fra 2024 skal være enten økologisk, genanvendt eller indkøbt som Better Cotton.

Jysk er som virksomhed også certificeret efter Global Recycled Standard (GRS), der arbejder for at minimere spild og øge brugen af genanvendte materialer, ligesom kæden løbende arbejder på at reducere mængden af plastik, der bruges til emballage, mens hovedparten af kædens dyner og puder er certificeret efter Oeko-Tex Standard 100.

– Vi er godt på vej til at skabe en mere bæredygtig fremtid på tværs af vores virksomhed og for vores kunder, men vi ved også, at der fortsat er meget arbejde at gøre. Derfor glæder jeg mig til at få godkendelsen fra Science Based Targets initiative, så vi kan optimere brugen af data og analyser for at nå vores klimamål, siger Rami Jensen.

Arbejdet med at beregne den fulde CO2e-baseline for hele værdikæden er i gang, og når det er afsluttet, vil det vise, hvor kæden kan finde de største reduktioner for at nå det satte klimamål.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095