23948sdkhjf

Stifter slipper direktørtøjlerne hos køkkenvirksomhed

Køkkenvirksomheden Reform har skiftet ud på topposten, hvor medstifter Jeppe Christensen har overladt tøjlerne til et nyt ansigt.

Det skriver Detailwatch.

Den nye adm. direktør er Janne Moltke-Leth, der tidligere har bestredet direktørposter hos blandt andre Københavns Lufthavn, Paustian og Kolpin Hotels, og som til Detailwatch fortælle, at hun har valgt at takke ja til posten, da opgaverne, der ligger foran hende og Reform-holdet er udfordrende og ambitiøse.

I et opslag på Linkedin fortæller Jeppe Christensen, at overvejelserne om at trække sig fra rollen som adm. direktør samt jagten på en arvtager har stået på i næsten to år.

“Reform er blevet en "voksen" virksomhed, hvor operationel og ledelsesmæssig ekspertise er mere nødvendig end iværksætterevner. Det er også derfor, jeg mener, at det nu er det rigtige tidspunkt for Reform at byde Janne velkommen - jeg er meget glad for, at vi kunne overbevise hende om at deltage i vores rejse, og jeg er sikker på, at hun vil blive en stor succes for Reform,” skriver medstifteren, der imidlertid ikke er færdig med foretagendet.

Tværtimod holder han fast i både medejerskab, bestyrelsespost og indflydelsen på den daglige drift, om end det nu bliver i rollen som ’chief visionary officer’ og ‘chief creative officer’.

– Det dækker primært over, hvor forretningen skal hen, nye tiltag, nye samarbejder og så videre, uddyber han overfor Detailwatch.

En dyr vækstrejse

Reform, der blev grundlagt i 2014, har fra første færd haft store ambitioner, og der er blevet investeret tungt i at opfylde dem. 

I 2020 sikrede køkkenvirksomheden sig en 70 mio. kr. stor investering fra vækstfonden, og i fjor skød den franske kapitalfond Experienced Capital 186 mio. kr. i virksomheden, der oprindeligt slog sig op på Ikea-hacks, men siden har øget fokus på egne køkkener, der i dag udgør hovedparten af forretningen.

– Det koster penge, når man har fokus på at drive toplinje og samtidig skal bygge en hel organisation op fra tæt på ingenting til en hel masse. Derfor har vi også længe vidst, at vi skulle have en finansiel partner med ombord, fortalte Jeppe Christensen i forbindelse med den seneste investering.

Og det har da også kostet en hel del at nå til, hvor Reform er i dag med showrooms i Danmark, Tyskland og USA og salg til mere end 30 lande verden over.

I 2020 præsenterede virksomheden et underskud på 13,8 mio. efter skat, året efter lød tabet på 54,2 mio. kr. og i 2022 voksede underskuddet til ikke mindre end 75,9 mio. kr.

I fjor fortalte Jeppe Christensen dog, at det hidtidige fokus på at drive omsætningen op så småt var ved at skifte:

– Vi står overfor en transformation, hvor vi hidtil har været meget toplinjefokuserede, og nu skal vi snart til at kapitalisere og tjene penge. Derfor øger vi nu vores fokus på at blive en profitabel forretning, og vi arbejder hårdt henimod at være det i 2023, fortalte medstifteren.

I dag er den målsætning rykket et nyk, og ifølge Detailwatch budgetterer Reform med, at 2023 bliver endnu et underskudsår, mens der forventes sorte tal på bunden senest i 2025.

Reform Group Holding ApS
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 23,91 22,86
Resultat af primær drift - 72,72 - 51,20
Resultat før skat - 76,09 - 53,71
Årets resultat - 75,86 - 54,23
Balancestatus 184,94 108,56
Egenkapital 58,11 - 48,61
Gns. antal ansatte 209 186
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109