23948sdkhjf

Tre loftsplader faldt pludselig ned på skole til 130 millioner

Håber at få løst uforklarligt problem inden studiestart i september

Servicefolkene på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus har afspærret en del af skolens kantine og reception i øjeblikket. Desuden er en indgang låst af.

Det sker som konsekvens af, at tre loftsplader på cirka 60 gange 60 centimeter - af fortsat uforklarlige årsager - pludselig er faldet ned inden for kort tid og tre forskellige steder i bygningen på Helsingforsgade.

Det skriver TV2 Østjyllad.

Skolens økonomi- og administrationschef, Jørgen Johannsen, skriver i en mail sendt til alle ansatte og studerende, at han har været i dialog med udlejeren FEAS (Forskningsfondens Ejendomsselskab) og kraftigt understreget, at det er en uholdbar situation, at medarbejdere og studerende skal "frygte at få en loftsplade i hovedet."

Journalisthøjskole til 130 millioner

FEAS bliver ejere af bygningen, mens Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, lejer sig ind. 

Byggeriet er cirka 8.600 kvm med mulighed for senere udvidelse og har en økonomisk ramme på 130 mio. kr.

Totalentreprenør: Jørgen Friis Poulsen A/S

Arkitekt: Arkitema

Rådgivende ingeniør: Sweco og ÅF Buildings Denmark (nu AFRY)

Journalisthøjskolens kommunikationsafdeling oplyser til TV2 Østjylland, at ingen er kommet til skade i de to situationer, hvor pladerne er faldet helt ned i henholdsvis kantinen og fredagsbar-området. I det tredje tilfælde hænger en loftsplade løst ned i et studierum, som de studerende kan booke til gruppearbejde.

Ansatte tilbudt hjemmearbejde

Der er ikke tale om tunge plader, da de er lavet af sammenpresset rockwool, men kombineret med loftshøjden på flere meter kan det sagtens gå galt, hvis de falder ned og rammer en person.

Derfor har alle ansatte fået at vide, at de har lov til at arbejde hjemmefra, hvis de føler sig utrygge ved at færdes i bygningen, oplyser skolen, der har studiestart igen først i september.

Hos FEAS siger bygningschef Søren Østergaard, at de handlede resolut, da de hørte om problemet.

- Vi er kede af den her situation, og vi skal selvfølgelig til bunds i den. Vi er fortsat ved at undersøge årsagen i samarbejde med håndværkere, og så har vi kontaktet producenten, og spurgt, om de kender til lignende tilfælde fra andre steder. Vi forventer at blive klogere inden for de nærmeste par dage, siger Søren Østergaard.

Noget tyder på, at pladerne falder ud af det skinnesystem, de er monteret i. I kantinen sad planen "alene", mens de to andre havde monteret noget udstyr til wi-fi og lyd, som muligvis har vejet for meget.

Hvorfor det så først sker lige nu, og hvorfor tre plader uafhængigt af hinanden falder ned inden for få dage, forbliver indtil videre et mysterium.

- Vi kører i forvejen en anden sag mod det firma, der har opført bygningen. Entreprenøren (Jørgen Friis Poulsen A/S, red.) er imidlertid gået konkurs, så sagen kører mod en garantistiller, og vi kommer til at køre en ny sag, hvis det får økonomisk betydning for os, siger Søren Østergaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074