23948sdkhjf

Østjysk træpillefirma på nye hænder

Efter i 77 år at have været i hænderne på familien Guldager er det nu slut. Den 30. juni 2023 får træpillevirksomheden Guldager Energi i Horsens ny ejer.

Det er Bech Gruppen, der overtager nøglerne, da ægteparret og de nuværende ejere Dorte og Palle Guldager går på pension.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Guldager Energi råder over 5.000 kvadratmeter halareal, der kan rumme 10.000 ton træpiller på Horsens Havn. Den faste samarbejdspartner har siden 2011 været Verdo, der også havde forkøbsret, men da energiselskabet kun ønskede at overtage den del af forretningen, der havde med træpiller at gøre, gik Guldager-parret med en anden køber.

For Bech Gruppen og direktør Claus Grænse Bundgaard kommer opkøbet som en helt naturlig del af udviklingen af Bech Gruppen.

-  Vi har arbejdet sammen med Guldager Energi i nogle år, vi har de samme interesser omkring træpiller, fordi vi laster og losser Verdos skibe, og vi har cirka de samme maskiner, siger han.

Han fortæller at det især er Guldager Energis 10.000 kvadratmeter havneareal, der har været interessante. Selv råder virksomheden over 50.000 kvadratmeter, men er altså ved at vokse ud af det areal.

I forbindelse med overtagelsen af Guldager Energi vil der selvsagt ske forandringer med en ny ledelse – men virksomheden beholder sit navn.

Guldager Energi har seks ansatte og handler med træpiller til supermarkeder, byggemarkeder, grænsebutikker og private kunder.

Guldager Energi sælger mellem 20.000 og 25.000 tons træpiller om året.

Se nøgletal for:
Læs mere om: træpiller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.395