23948sdkhjf

Fredericia Furniture får markant stempel efter 360-graders måling

Det familieejede designbrand Fredericia Furniture har underkastet sig en grundig 360-graders måling af alt fra strømforbrug og affaldssortering til samarbejdet med underleverandører og antallet af kvinder i ledelsen. Resultatet er, at den traditionsrige møbelproducent har modtaget en B Corp-certificering.

Certificeringen bekræfter, at Fredericia Furniture lever op til høje krav om gennemsigtighed og social og miljømæssig ansvarlighed. Så med det nye stempel er møbelfirmaet efter eget udsagn blevet en del af den globale B Corp-bevægelse, der består af virksomheder, som forpligter sig til at skabe positiv samfundsforandring gennem konkrete handlinger og ambitiøse mål.

– Min farfar byggede Fredericia Furniture på klarhed, gode materialer og menneskelighed som designkoncepter. I dag ser vi også klarhed som gennemsigtighed i værdikæden, gode materialer som en mere bæredygtig, sporbar brug af naturens ressourcer og menneskelighed som et socialt ansvar i både produktionskæden og lokalsamfundet, udtaler Rasmus Graversen, kommerciel direktør, i pressemeddelelsen om certificeringen.

B Corp står for Benefit Corporation og er en 3. parts global bæredygtighedscertificering, udført af den globale nonprofitorganisation B Lab.

I forbindelse med, at Fredericia Furniture ved udgangen af maj præsenterede sine 2022-tal præget af tilbagegang, lød det også, at man havde fortsat arbejdet med at øge bæredygtigheden.

Således havde ledelsen øget indsatsen for at sikre dokumenterbar sporbarhed i råmaterialer, øget mængden af genanvendte materialer samt investeret i grundige livscyklusanalyser på produkterne, og indsendt en Impact Assessment til evaluering og validering som første skridt mod en B-Corp certificering.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078