23948sdkhjf

Efter butiksåbning: Direktør til vente på ”det helt rigtige tidspunkt”

Firmaet bag fire JKE-køkkenbutikker i St. Ajstrup ved Nibe Brønderslev, Viborg og Aalborg, St. Ajstrup Brugsforening Køkken og Hvidevare, må se overskuddet skrumpe.

2021-resultatet på 5,7 mio. kr. blev sidste år afløst af et plus på en god halv million.

Men med blik for, at krigen i Ukraine har gjort råvarer dyrere og dæmpet kundernes købelyst, er man godt tilfreds på direktørkontoret i firmaet, der officielt hedder Store Ajstrup Brugsforening A.M.B.A. 

Det skriver Nordjyske.

Omsætningen fremgår ikke af årsrapporten, men landede ifølge Nordjyske på 116 mio. kr. i 2022. Det var en smule mindre i 2021, der vel at mærke var rekordår. I år er forventningen på en gentagelse af sidste år, altså omkring 116 mio. kr. 

Også med hensyn til toplinje forventer man i år at lande på 2022-niveau, fremgår det af årsrapporten.

Senest åbnede kæden en butik i Aalborg-bydelen Skalborg, tæt på det store butiksområde City Syd. 

I 2022-årsrapporten peger ledelsen desuden på, at der er skiftet komplet IT-system og nyt regnskabsprogram "med store investeringer og et par udfordringer undervejs". Men, tilføjes det, investeringer der var nødvendige og som på sigt ventes at øge lønsomheden.

Har råd til at vente

Resultatet for Aalborg-afdelingen er ifølge Claus Nielsen, der i fire år har været adm. direktør for St. Ajstrup Brugsforening Køkken og Hvidevare, en butik med mange kunder og en solid omsætning.

Allerede nu går køkkenfolkene med tanker om endnu en butik, og muligvis i en ny landsdel. Men det bliver ikke en proces præget af hastværk, understreger direktøren:

– Det er selvfølgelig altid sjovest, når det går stærkt fremad, men vi har råd til at holde på vores gode medarbejdere og vente på det helt rigtige tidspunkt, siger Claus Nielsen til Nordjyske.

ST. AJSTRUP BRUGSFORENING
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 21,9 29,3
Resultat af primær drift 0,2 6,6
Resultat før skat 0,8 7,3
Årets resultat 0,6 5,7
Balancestatus 56,5 60,3
Egenkapital 46,3 45,7
Antal ansatte 38 37
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097