23948sdkhjf

Iværksættervirksomhed skal være med til at opføre et af Danmarks største træhusbyggerier

Østjyske Woodconstruction har mindre end et år på bagen. Nu skal firmaets folk stå for hovedkonstruktionen på 28.000 kvm træhusbyggerier

I Københavns Nordhavn opføres AP Pensions nye kontordomicil AP01, tidligere kendt som Marmormolen, som bliver et af Danmarks højeste bygninger med bærende konstruktioner i CLT og limtræ.

Nu giver rekordprojektet travlhed hos østjyske Woodconstruction A/S. 

Iværksættervirksomheden, som kun har eksisteret i 10 måneder, har netop underskrevet kontrakt med totalentreprenøren Pihlkonsortiet, herunder LM Byg, om at opføre hele hovedkonstruktionen i det særlige projekt.

Woodconstruction begynder byggeriet om en måneds tid, hvor det otte etagers træhus på 28.000 kvm skal rejses.

Alle træ-elementerne er fremstillet med høj præcision, og de kan samles enkelt og uden behov for sammenstøbninger, hvilket sikrer en hurtig montage og derved en samlet hurtigere byggetid end ved traditionelle materialer.

– Processen kan sammenlignes med at samle et træmøbel hjemme i privaten, hvor pakken indeholder alle de dele, der skal bruges, og alt passer sammen. Dog uden de frustrationer der kan være forbundet med det arbejde, for vores montører har mange års erfaring med montage i CLT og limtræ, siger Rolf Olsen, der er salgschef og en af fem medejere i virksomheden.

AP01 er tegnet af Henning Larsen Architects for bygherren A.P. Ejendomme, med Pihlkonsortiet, bestående af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson, som totalentreprenør.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125