23948sdkhjf

Spekva vender minus til plus

Efter flere års med store underskud blev 2012 et vendepunkt for bordpladeproducenten Spekva. Det er første positive resultat siden 2007.
Efter fire år med et samlet underskud på mere end 40 mio. kr. blev 2012 et anderledes positivt regnskabsår for Spekva.

I 2011 tog ledelsen konsekvensen af de massive tab og gennemførte en turnaround, og det er den indsats, som nu er slået igennem på bundlinjen.

Driftsresultatet er forbedret fra -6,87 til 4,25 mio. kr., og på bundlinjen er indtjeningen løftet med mere end 14 mio. kr. til et plus på 2,17 mio. kr. efter skat. Det er det første overskud i virksomheden siden 2007.

Allerede i efteråret erklærede administrerende direktør Ole Buelund, at Spekva var ude af krisen, og at den daglige drift og produktion fungerede bedre end nogensinde. Konkurrenceevnen er skærpet markant, og direktøren forventer, at man med det tilpassede setup har banet vejen for positive driftsresultater i de kommende år.

Udover de omfattende tilpasninger, som har halveret bemandingen i virksomheden, er det blandt andet en satsning på anderledes designløsninger og på bordplader i den højere ende af kvalitetsskalaen, der er med til at vende udviklingen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094