23948sdkhjf

1205 LEDER: Det sidste nummer af Træ & Industri

Artikel for Træ & Industri December 2005
Du sidder nu med det sidste nummer af Træ & Industri i hånden. Efter
mange år som kolleger har de to førende fagblade til træ- og møbelindustrien valgt at samle kræf-terne i et nyt og slagkraftigt magasin, der får titlen:

Træ- og Møbelindustri
- Fagmagasin for træ-, møbel- og byggeindustri

Træ & Industri har siden 1970'erne været en vigtig del af videnformidlingen til træ- og møbelindustrien. Hele vejen rundt ser man, at virksomhederne kan mere og mere selv - blandet andet, fordi virksomhederne bliver større og mere professionelle.

Både internationalt, nationalt og regionalt sker der på grund af den politiske, teknologiske og demografiske udvikling på en lang række områder sammenlægninger for at sikre optimal udnyttelse af ressourcer og for at have slagkraftige og kompetente organisationer og virksomheder.

Det er derfor naturligt, at vi som forening og udgiver må gøre os tanker, når branchen har to fagblade med mange sammenfald både med hensyn til læsere, annoncører og de emner, der behandles i bladene.

Den danske træ- og møbelindustri har gennem de seneste år oplevet en strukturforandring, som ikke er slået fuldt igennem på informationssiden.

De oprindelige formål for Træ & Industri var for det første at være et medlemsorgan for de deltagende organisationer (der var oprindeligt 3 organisationer), for det andet at virke for udbredelsen af kendskabet til træteknologi og endelig at fremme anvendelsen af træ.

Der er sket meget siden 1970'erne både i teknologien, i medlemskredsen og i medieverden, og udviklingen stopper ikke!

Flere læserundersøgelser viser, at Træ & Industri er i god overensstemmelse med bladets læsere, men det er ikke nok, og der er ingen sikkerhed for, at det vedbliver at være sådan.

Efter længere tids overvejelser hos TechMedia, der udgiver Træ Nyt, og hos Træets Arbejdsgiverforening, som udgiver Træ & Industri, er begge parter kommet frem til, at en sammenlægning af bladene er det optimale for både branchen, læserne og udgiverne.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der har været hårde og følelsesladede drøftelser i Træets Arbejdsgiverforenings bestyrelse om sammenlægningen, men det er bestyrelsens opfattelse, at vi med denne løsning styrker det faglige fundament for formidling af viden til branchen og vore medlemmer.

Vi er temmelig sikre på, at læserne vil opleve et løft med det nye blad, hvor TechMedia vil stå for den kommercielle side samt bladdriften. Der vil blive knyttet et redaktionsudvalg til det nye blad, som vil komme med de nødvendige input til bladets redaktionelle linie og indhold.

Vi glæder os til det nye samarbejde og ønsker alle læserne og annoncørerne en god jul og et godt nytår - og på gensyn i Træ- og Møbelindustri.

Direktør Henrik Thorlacius-Ussing
Bestyrelsesformand i Træets Arbejdsgiverforening.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062