23948sdkhjf

1205 TEMA: Det nye bore- og fræsecentre til "Nesting"

Artikel for Træ & Industri December 2005
Tekst Kaj Hansen Træ & Industri

Mindre spild af tid og materialer under bearbejdning og reducering af montagetider er krav som stadig hyppigere stilles på markedet.

Disse mål kan realiseres med „Nesting“. Ved Nesting bearbejdes én stor plade i én arbejdsgang, hvor maskinen så optimerer den måde, emnerne fordeles i pladen på. Nesting er således en forarbejdningsform, der optimerer udnyttelsen af råmateriale. Hermed opnås det maksimale antal af facondele pr. plade med minimalt spild til følge. Systemet anvendes typisk til facondele som f.eks. inventar, køkken, skibsaptering, blindstel og meget mere.

Både med 3 og 5 aksede udgaver
Metoden Nesting er oprindeligt udviklet i Amerika og denne forarbejdningsmåde er også hurtigt blevet udbredt i Europa takket være nye beslag-, -samlings og montageteknikker. SCM Group leverer en lang række forskellige maskiner med Nesting-princippet. Her fås både mindre CNC-bearbejdningscentre og større løsninger med gennemløb. SCM Groups maskiner kan både fås i 3- og 5-aksede udgaver.

Alle former for fræsearbejde
En af mulighederne i den mindre ende af skalaen er bore- og fræsebearbejdningscentret SCM Pratix 48 NST, som sammen med softwareapplikationerne GENIO og ASPAN-TASK er et godt bud fra SCM.
Maskinen er velegnet til bearbejdning af gængse pladestørrelser.

SCM Pratix 48 NST tilbyder Nesting-bearbejdning og generelt alle former for fræsebearbejdninger ved hjælp af en 9kW (S6) elektrospindel, en værktøjsskifter Rapid 8 og et boreaggregat med 9 spindler (5 vertikale og 2+2 horisontale).

Høj fleksibilitet og produktivitet garanteres af vektoraksens høje hastighed på 68 meter pr. minut og maskinens software, som muliggør en optimal anvendelse af bearbejdningshovederne for bedst mulig udnyttelse af emnefladen. SCM Pratix 48 NST forhandles i Danmark af LINDLARSEN A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078