23948sdkhjf

Klassikerproducent lander første underskud i nyere tid

Mens toplinjen hos Fritz Hansen i fjor kom nærmere milliarden, må den Allerød-baserede klassikerproducent se bundlinjen gå i rødt for første gang i nyere tid.

Det oplyser virksomheden torsdag i en pressemeddelelse om årets nøgletal.

Her beskriver Fritz Hansen, hvordan året, der også bød på et 150-års jubilæum for møbelproducenten, startede med en rekordhøj efterspørgsel, men også i Nordsjælland bød andet halvår på en opbremsning. Det er således en tilfreds direktør, der trods udfordringer kan løfte sløret for en toplinjerekord.

– Jeg er tilfreds med, at virksomheden lander en historisk høj omsætning på 860 mio. kr. og en vækst på 11 procent. 2022 har dog i anden halvdel af året været præget af en udfordrende markedssituation, idet råmaterialer og transportpriser er steget markant, hvilket har haft en negativ effekt på vores margin, udtaler adm. direktør Josef Kaiser.

Ligeledes, forklarer han, har en række ekstraordinære omkostninger til blandt andet jubilæumsfejring, en ny IT-platform og opkøbet af Skagerak spist af indtjeningen, hvorfor årets ebitda endte på 44 mio. kr. mod foregående års 140 mio. Også bundlinjen er ramt, og Fritz Hansen, der i fjor tegnede sig for et overskud på 80,4 mio. kr., må for første gang i mere end to årtier notere sig for et underskud, der lyder på 10,8 mio. kr.

Der var dog masser at glæde sig over i årets løb, hvor opkøbet af Skagerak fremhæves som et af de store højdepunkter. Ligeledes kan virksomheden berette, at andet halvårs modvind primært ramte de skandinaviske markeder, mens det generelle kontraktmarked samt Sydeuropa og Asien fortsat oplevede god fremgang.

Nu indstiller den fondsejede møbelproducent sig på et “transitionsår”, hvor der skal fokus på lønsomheden efter en årrække med vækst og investeringer.

– Fokus i 2023 er, at Fritz Hansen skal komme styrket indtjeningsmæssigt ud af den svære markedssituation, som har præget anden halvdel af 2022 og også forudses at fortsætte ind i 2023. Grundet markedsusikkerheden forventes omsætningen derfor i 2023 at falde en anelse, hvorimod resultat før skat vil stige

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158