23948sdkhjf

1205 TA: Bestyrelsesarbejde er lige så godt som et lederkursus

Artikel for Træ & Industri December 2005
Tekst branchedirektør Lasse Jensen, Træets Arbejdsgiverforening

Hvad får man ud af at deltage i bestyrelsesarbejde? Dette spørgsmål er blevet stillet mange gange både af personer, der deltager på frivillig basis som professionelt i bestyrelsesarbejde i foreninger, klubber, virksomheder mv. Spørgsmålet er også blevet stillet i Træets Arbejdsgiverforenings be-styrelse i forbindelse med rekruttering og sammensætning af bestyrelsen.

Det er opfattelsen i TA's bestyrelse, at mange mennesker ikke er klar over, at bestyrelsesarbejdet indebærer et stort udbytte professionelt som personligt. Fordelene opvejer rigeligt den arbejdsbyr-de, der naturligt følger med bestyrelsesarbejdet. Var dette ikke tilfældet, ville man næppe uden gode overtalelsesevner kunne overbevise travle erhvervsledere - og deres chefer, formænd, ejere og måske også deres familie - om det fornuftige i at træde ind i eksempelvis Træet Arbejdsgiver-forenings bestyrelse.

I en drøftelse mellem en formand og den administrerende direktør om direktørens anvendelse af tid på bestyrelsesarbejde i TA faldt bemærkningen: "Jeg mener, at vi kunne have valgt at sende dig på et lederkursus, men bestyrelsesarbejdet er bestemt lige så godt, så forsæt du med det!".

Ovenstående udtalelse faldt i god overensstemmelse med, hvad de øvrige bestyrelsesmedlemmer havde at sige om værdien af at deltage i bestyrelsesarbejdet. Det står også klart, at der skal kunne brygges bro mellem arbejdet og foreningsarbejdet, og der skal være et sammenfald af fordele for virksomheden, branchen og personen for at bestyrelsesarbejdet giver værdi. Bortset fra forman-dens indsats, som honoreres, er arbejdet ulønnet - men adgang til et spændende netværk, adgang til førstehåndsviden, at være på forkant med udviklingen, at have stor indflydelse på branchens udvikling, nye og uventede problemstillinger og erfaringsudveksling med ligesindede er nogen af de elementer bestyrelsesmedlemmerne fremhæver.

Jeg, der er sekretær for bestyrelsen, er blevet opfordret til at skrive dette indlæg, da det er besty-relsens klare opfattelse, at mange velkvalificerede personer fravælger bestyrelsesarbejdet på et alt for løst grundlag. Det er ikke kun arbejde, der er store muligheder for indflydelse og personlig ud-vikling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.988