23948sdkhjf

1105: Mange nyskabelser på TIMI 2006

Artikel i Træ og Industri November 2005
Tekst: Kaj Hansen, Træ & Industri, november 2005.

Nye tiltag vil give udstillere og besøgende endnu større udbytte af Nordens stør-ste fagmesse for træbearbejdning.

Den 21. udgave af TIMI-messen bliver bredere og får skarpere fokus på nyheder.

Det er i korte træk nogle af de ændringer, arrangørerne af Nordens største fagmesse for træindustrien og træhåndværket har i støbeskeen op til TIMI 2006, som afholdes i oktober 2006 i Fredericia Messecenter.

Med TIMI 2006 udvides kerneområdet fra at omfatte træindustrien til at rumme træbearbejdning i bred forstand. Dermed opfyldes et ønske fra mange udstillere, potentielle udstillere og besøgende.

Den større spændvidde afspejles i en ny, effektiv sektionering, som omfatter:

• Bearbejdningsprocesser
• Værktøj
• Tilbehør og beslag
• Træ og øvrige materialer
• Underleverandører

- Ikke mindst de to sidstnævnte områder er særdeles spændende. Vi har ikke tidligere i TIMI-regi foretaget en bevidst satsning på disse sektorer, men vi har gode forventninger til initiativet, siger Lars Søndergaard, projektleder i Fredericia Messecenter.

Nyheder bliver et nøgleord ved næste års fagmesse. Blandt andet etableres der et »Hot Spot«-område, hvor nye, spændende produkter eksponeres.

I forsommeren 2006 vil arrangører og interesserede udstillere mødes til en inspirationsdag, hvor et af budskaberne blandt andet netop bliver at vægte nyhedsværdien meget højt i planlægningen af messedeltagelsen.

Ud over teknologi, maskiner, værktøj, udstyr, materialer, tilbehør med mere, vil messen kunne byde på masser af inspiration, lærdom og stof til eftertanke.

Som en nyskabelse vil der således sideløbende med messen blive afholdt en række kortere seminarer med aktuelle temaer som »Træhuse på samlebånd«, »Ind-/udflytning af produktion« og »Produktudvikling, salg og detailkoncepter«.

Endvidere får udstillerne, eventuelt i samarbejde med kunder, mulighed for at viderebringe erfaringer og information til de besøgende fagfolk ved workshops der vil foregå som en integreret del af messearealet.

Desuden planlægges særudstillinger, hvor både det banebrydende, det praktiske og det nostalgiske inden for træbearbejdning bliver repræsenteret og udfoldet.

- Den bredere målgruppe og de nye initiativer er med til at give de besøgen-de en større totalop-levelse. Men der bliver ikke lavet om på, at TIMI’s cen-trale mission fortsat er at være branchens mødested, udstillingsvindue og specialfagmesse af høj kvalitet, understreger Lars Søndergaard.

Omkring 15 procent af de besøgende på TIMI kommer fra udlandet, primært Sverige og Norge, men også en del fra Finland og Baltikum. Og arrangørerne af næste års messe vil arbejde målrettet på at bibeholde det stærke internationale islæt, oplyser projektlederen.

FAKTA: TIMI arrangeres af Fredericia Messecenter i samarbejde med Sammenslutningen af Maskinfabrikanter for Træindustrien (SMT) og Branche-foreningen Værktøj og Værktøjs-maskiner (VOV).

Messen foregår fra 3. til 6. oktober 2006 i Fredericia Messecenter. For at gøre TIMI mere effektiv for udstillerne er lørdagen taget væk i 2006-udgaven, så der bliver fire mod før fem messedage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078