23948sdkhjf

1105: Silkeborg Stigefabrik i nye omgivelser

Artikel i Træ og Industri November 2005
Tekst: Kaj Hansen Træ & Industri, november 2005.

Silkeborg Stigefabrik har netop taget sin nye tilbygning på 3.200 kvadratmeter i brug. Det er sket samtidig med at produktionen af træstiger er flyttet fra andre lokaler i Silkeborg til Knudlund Industricenter ved Them, hvor der i forvejen produceres aluminiumsstiger.

Silkeborg Stigefabrik har et bredt produktionsprogram omfattende stiger i træ, alu og glasfiber. Herudover produceres der en lang række specialop-gaver som for eksempel tapetborde og stiger til skibsværftsindustrien samt stiger til påmontering på mejetærskere samt stiger til vindmølleindustrien.

Der er på nuværende en stigende efterspørgsel på stiger fra skibsværftsindustrien.

Løbende kontrol
Træstigerne er af høj kvalitet og materialerne er af knastfri fyretræ med trin udført i asketræ. Stigeproduktionen er under løbende kontrol under Dansk Stigekontrol, der administreres af Teknologisk Institut.

For aluminiumsstigernes vedkommende er de ligeledes underkastet en løbende kontrol via Force Instituttet og stigerne er DS mærket.

Alle vanger på stigerne er KSL godkendte og udføres som laminerede vanger hos vore underleverandører. Trinene, der er af asketræ, udfører virksomhe-den selv, fortæller Ejlif Mathiassen til Træ & Industri.

Han hilser med stor tilfredshed, at Arbejdstilsynet nu stiller krav om, at der med virkning fra den 1. april 2006 kun kan indkøbe stiger, der er mærket, således de opfylder Dansk Standard DS/ INSTA 650 eller den europæiske norm EN 131, eller er indrettet på den måde, der mindst giver et tilsvarende sikkerhedsniveau.

Der sælges i dag ca. 20.000 stiger, der ikke har et tilstrækkeligt højt sikkerhedsniveau, siger direktør Ejlif Mathiassen.

Stor eksport til Norge
Træstigerne bliver når de er samlet, behandlet med olie som sker i gennem-løb ved et opretstående sprøjteanlæg. Alle trin bliver limet med polyuritanlim med synlige limfuger, der dokumenterer og sikrer at de enkelte trin er forsvarlig fastgjorte. Dette er ifølge Ejlif Mathiassen et ultimativt krav fra blandt andet vinduespudserbranchen.

Silkeborg Stigefabrik beskæftiger 17 medarbejdere, og der er en god omsætning og en stabil udvikling, fortæller direktøren.

Eksporten er på 30-35 procent som går til Norge, Sverige, Finland, Østrig og Portugal, hvor Norge er det største marked med ca. 75 procent af den samlede eksport. Der er dog store forventninger til at eksporten vil stige i den kommende tid, slutter Ejlif Mathiassen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063