23948sdkhjf

Byggeboom i Sverige sætter gang i udviklingen

Ny materialemesse for leverandører til møbel-, snedkeri- og indretningsindustrien ser dagens lys i Elmia messehallerne i Jönköping.
Tekst: Per Tutein Brenøe, Træ og Industri, november 2005.

Også Sverige oplever i disse år et byggeboom stærkt hjulpet på vej af en rekord lav rente. Det er især boligbyggeriet som boomer.

I 2005 blev der bygget 31500 lejligheder mod 28500 i 2004 og for 2006 forventes bygget 33500. Det skaber sammen med en øget eksport af møbler optimisme i den svenske træ- og møbelindustri. Se også Trä- og Möbelförbundets (TMF) statistik på http://www.tmf.se

Midt i denne optimisme har messehallerne Elmia AB i Jönköping i samarbejde med TMF taget initiativet til den nye messe for materialeleverandører til møbel-, snedkeri- og indretningsindustrien.

Materialer & Funktion – en ny messe
Messens navn er Materialer og Funktion og afholdes første gang 25-26. april 2006, og den vil blive gentaget hver andet år. En uafhængig undersøgelse blandt 200 virksomheder i den svenske møbel-, snedkeri- og indretningsindustrien bestilt af Elmia AB viser, at 80 procent af virksomhederne ønsker at besøge den nye messe.

Den viser også, at 7 ud af 10 besøgende vil træffe leverandører af beslag, trævarer og pladematerialer. Mange besøgende virksomheder ønsker endvidere at træffe leverandører af metalkomponenter, halvfabrikata, underleverandørtjenester, farve og lak, finer, folier og kantlister, tekstiler og skind, glas, keramik og porcelæn, belysning og el.

Når valget for messen er faldet på Jönköping er det fordi Elmias messehaller her ligger i et område hvor 75 procent af den svenske møbel-, snedkeri- og indretningsindustri er placeret indenfor to timers bilkørsel. Fra andre dele af Norden når man let Jönköping med bil, tog eller fly.

Nyt udstillingskoncept
Elmia Materialer & Funktion gennemføres med et helhedskoncept som er nyt i Norden. Det skal være enkelt at udstille og man skal kunne træffe den rette målgruppe.

Målet er at gøre det så enkelt som muligt for udstillerne så de kan koncentrerer sig om de rigtige kunder, fortæller Veronika Albert, der er projektleder for Materialer & Funktion.

Udstillerne kan vælge mellem et antal faste standstørrelser. Heri indgår alt som er nødvendigt for at kunne gennemfører en god og professionel messeoptræden. Det gælder fra standopbygning, møbler, invitationskort til lister over registrerede besøgende. Men kaffe og frokost indgår også i prisen for udstillere og besøgende.

Det bliver spændende at se om dette nye messetilbud bliver en succes. Der er i Norden brug for en sådan underleverandørmesse, tidspunkt og koncept er ret valgt. Se mere om Materialer og Funktion på http://www.elmia.se/mf.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078