23948sdkhjf

1105: Unimerco AB og Pegoma AB fusionerer

Artikel i Træ og Industri November 2005
Tekst Kaj Hansen Træ & Industri

UNIMERCO AB og Pegoma AB, som begge er beliggende i Jönköbing og ejet af UNIMERCO GROUP A/S fusionerer pr. 1.oktober 2005 og aktiviteterne samles på UNIMERCO-adressen Sagaholmsvägen 9, SE-553 02 Jönköping. Pegoma har specialiseret sig i at producere PCD-værktøjer(diamantbestykkede) til gulvproduktion. I forbindelse med fusionen og flytningen vil den eksisterende udviklings- og konstruktionskapacitet på Unimerco AB blive udbygget, så koncernen gør UNIMERCO AB til et udviklingscenter for HM og PCD-værktøjer til gulvindustrien. I forvejen udvikler og konstruerer UNIMERCO tilsvarende værktøjer til bl.a. køkken- og møbelindustrien, maskinindustrien, flyindustrien og automobilindustrien.

Samtidig med at udviklings-og konstruktionsaktiviteterne udvides i Jönköping, så flyttes produktionen, som omfatter 10-11 medarbejdere, til UNIMERCOs øvrige fabrikker i Danmark. Her råder koncernen over formentlig verdens bedste udstyr til fremstilling af PCD-værktøjer. Mere end 230 medarbejdere er beskæftiget i produktionen.

Baggrunden for at foretage de nævnte ændringer er bl.a.

- at kunne udnytte UNIMERCOs store svenske og internationale salgsstyrke til også at sælge Pegoma produkter

- at kunne udnytte de langt mere højteknologiske produktionsanlæg, som koncernen råder over i Danmark

- at opgradere Unimerco AB, som udviklings- og konstruktionscenter

- og endelig at udnytte synergierne ved at de to virksomheders personale samles på én adresse.

Flytningen er planlagt til at skulle ske ultimo december 2005, så de 10-11 personer, som ikke længere kan beskæftiges i Pegomaproduktionen får en rimelig periode til at komme i et nyt job. Situationen forhandles i øjeblikket med de berørte fagforeninger.

Kunderne hos Pegoma og UNIMERCO vil mærke ændringerne i form af en bedre koordineret salgs- og optimeringsservice og en produktionskapacitet , som bliver mangedoblet. Sidstnævnte betyder både bedre produktkvalitet og samme eller hurtigere levering.

UNIMERCO GROUP A/S, som internationalt har specialiseret sig i rådgivning omkring produktionsoptimering, salg og produktion af skærende værktøjer fortsætter en mangeårig ekspansion og etablerer sig i øjeblikket i Brno
Tjekkieter, samtidig med at forårets etablering i Kina allerede går ind i anden fase med en udvidelse af personalet fra 4 til 9-10 og åbning af flere regionale salgskontorer. I løbet af 1.halvdel af 2006 forventes service og produktionsfaciliteter etableret.

UNIMERCO har i de senere år opkøbt en del mindre virksomheder i bl.a. Danmark, Tyskland og Sverige. Flere opkøb kan komme på tale.

UNIMERCO GROUP A/S beskæftiger nu godt 600 medarbejdere på virksomheder og fabrikker i Sverige, Danmark, Norge, Island, USA, England, Tyskland, Tjekkiet og Kina. Nettomsætningen i det netop afsluttede regnskabsår blev SEK 740 millioner. Siden etableringen i Sverige i 1992 og efter fusionen har UNIMERCO AB øget bemandingen til 55 medarbejdere og en yderligere ekspansion forventes, både organisk og evt. gennem opkøb.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125