23948sdkhjf

Med ”ækvivalent til Formel 1” har tyskere taget hånd om brandskadet Notre Dame – nu vil de indtage Norden

Siden starten i 1949 har den tyske overfladebehandlingsvirksomhed Remmers taget skridt ind på nye markeder i Europa. Nu er de nordiske lande de næste. "Vi ønsker ikke at vokse hurtigere, end vi kan give nye markeder den samme service og kompetencestøtte, som vi hidtil har givet vores kunder," siger Remmers administrerende direktør Dirk Sieverding.

Remmers erklærede strategi er at have kompetencer og ressourcer til at være den eneste leverandør, kunder har brug for. Det betyder at have alle de overfladebehandlingsprodukter, der er nødvendige i en træindustri eller et byggeprojekt, men også at kunne være kundens støtte i udvælgelse og anvendelse af processer og maskiner.

– Vi samarbejder med de store leverandører af teknologi for at have de nyeste maskiner i vores egne kompetencecentre, siger Dirk Sieverding, da Wood Supplys svenske søstermedie Woodnet møder ham på Remmers hovedkontor i den tyske lille by Löningen.

– Det er vigtigt for vores kunder at kunne teste nye produkter eller processer uden at forstyrre deres egen forretning.

Vil bygge til fremtiden

Virksomhedens to kompetencecentre, i Löningen og nærliggende Hiddenhausen, leverer udstyr til maling og tørring. Både teknologi, der bruges i træindustrien i dag, og teknologi, der er ved at tage skridtet ind i produktionen.

– Vi har kunder her flere dage om ugen, som diskuterer og tester, ikke mindst forskellige tørreteknikker, siger Marcel Neukoetter ved Kompetencecentret i Hiddenhausen.

Nu har Remmers altså indledt en satsning i Norden. Den har sit brohoved i Malmø, hvor chefen for Remmers Skandinavien, Christian Lundberg, har sit kontor. Remmers planlægger i den nærmeste fremtid også at bygge et logistikcenter i Malmø-regionen.

– At Remmers er en familievirksomhed betyder meget for ledelsens måde at arbejde på. Min erfaring er, at store virksomheder ofte har for meget fokus på at skabe økonomiske resultater i den nærmeste fremtid. En familieejet virksomhed behøver ikke tænke så meget på kort sigt, de kan bygge til fremtiden og investere mere af deres indkomst, siger Christian Lundberg.

Remmers konstruktion for fremtiden kommer til udtryk på flere måder. Virksomheden investerer massivt i teknologi og lokaler for at uddanne og træne både kunder og medarbejdere. For eksempel er der i det nybyggede kompetencecenter i Löningen, en investering på mere end 55 mio. kr., muligheder for at arbejde med gulve og andre overflader foran et publikum. Sådanne demonstrationer kan ses online eller filmes samtidig.

Udover sådanne satsninger og de førnævnte maskininvesteringer satser Remmers også massivt på at bygge til fremtiden på det menneskelige plan. I det tyske skolesystem er det muligt at arrangere kurser for de 10 til 12-årige, der blander skoleuddannelse med praktik på virksomheder.

– Det er dejligt at kunne sige, at den uddannelse, som Remmers arrangerer, har fået meget høj karakter, siger Remmers' marketingchef Lutz Marschall.

Remmers fremstiller produkter og systemløsninger til træindustrien med dele som møbelfremstilling, gulvbelægning og byggeelementer. Fokus har længe været på vandbaserede og UV-hærdende produkter, selvom der stadig leveres opløsningsmiddelbaserede produkter, hvor markedet endnu ikke har ændret sig.

En mindre men vigtig del

Selvom virksomheden først nu gør sit indtog på det nordiske marked, er Sverige ikke helt ubekendt. En af virksomhedens største kunder er Ikea, men selvom Lutz Marschall bemærker, at han har været i Älmhult mange gange, kommer de Ikea-medarbejdere, man dagligt arbejder med, hovedsageligt fra Polen, hvor meget af Ikeas fremstilling i Europa foregår.

For Ikea og andre træbearbejdningsvirksomheder er effektiv produktion og høj kvalitet de vigtigste faktorer. Der gælder helt andre krav i det, Dirk Sieverding kalder "Vores ækvivalent til Formel 1". Virksomhedens produkt Arte Mundit Eco påføres overflader i gamle kulturbygninger ved hjælp af en metode, der får det til at danne en film. Når produktet er tørret, kan det trækkes væk og tage støv og sod med sig, mens overfladen forbliver intakt. Metoden er blevet brugt på en række vigtige kulturelle bygninger over hele verden, herunder templer i Egypten og historisk vigtige kirker i Europa.

– I Notre Dame har det først og fremmest handlet om at tage hånd om mange kilo blypartikler fra det ødelagte tag, siger Lutz Marschall. Her handler det både om bygningsvedligeholdelse og om at passe på dette bly, så det ikke skader vand eller mennesker omkring kirken.

Arbejdet med at redde og forskønne kulturbygninger er en mindre del af Remmers forretning, og en del der kræver mange ressourcer.

– Det er ikke den vigtigste aktivitet inden for Remmers rent økonomisk. Men det giver en stolthed i virksomheden at lave noget, der er vigtigt for mange mennesker, og at vi i Remmers har kompetencerne til at håndtere meget svære og følsomme projekter, fastslår Dirk Sieverding.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08