23948sdkhjf

Ny belysningsdirektør elsker naturen: – Det sidder dybt i mig

Bente Priess Andersen, der i sidste uge blev annonceret som ny direktør i belysningsvirksomeden Fischer Lighting, kommer fra en stilling som partner og adm. direktør for arkitektvirksomheden Mangor & Nagel. I fjor bragte Wood Supplys søstermedie Licitationen portrættet her, som vi nu genpublicerer i forbindelse med karriereskiftet. 

Fra 2015 til starten af i år var Bente Priess Andersen medejer og adm. direktør for arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, der har base i København, Frederikssund og Roskilde.

Hun blev uddannet teknisk assistent i 1980 og har igennem sin karriere også haft forskellige titler som arkitekt, byggeøkonom og bestyrelsesmedlem. Hun har holdt oplæg på Arkitektskolen i Aarhus og fortalt om sin lidt atypiske vej til tops i arkitekt- og byggebranchen. 

Inden Bente Priess Andersen satte sig i spidsen for Mangor & Nagel, var hun direktør i arkitektvirksomheden Entasis og tidligere udviklings- og markedsdirektør i ingeniørfirmaet COWI.

Bente Priess Andersen bor i Farum og er gift med Leif Priess. Direktøren har to børn samt fire børnebørn.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du selv at dyrke i fritiden?

Direktørens anden side

I Wood Supplys artikelserie ”Direktørens anden side” møder du en stribe direktører fra træ- og møbelindustrien på en helt ny måde.

Vi kører denne artikelserie, fordi idræt, bøger, film, musik og kultur også er en del af fortællingen om de mennesker, der sidder for bordenden.

- Løb og vandre – jeg elsker naturen. Jeg er fra Ærø, og det sidder dybt i mig, at naturen er lige uden for døren. Jeg løber i weekenden - 5 kilometer med min nabo - og har traditionsture med veninder, hvor vi vandrer forskellige steder i Danmark – og så går jeg ture med mine børnebørn i skoven, det er de rigtig glade for.

- Stik imod de fleste andre mennesker, står jeg meget tidligt op i weekenden, og suser i svømmehallen klokken 7 og svømmer 1.000 meter. Det er den bedste start på dagen, mens byen stadig sover.

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?

- Det afhænger meget af, hvilken fest jeg er til. Jeg hører musik fra mange årtier og i mange genrer. Musik har i det hele taget fyldt meget i mit liv, og jeg elsker at danse. Som en start ville jeg nok vælge ”What’s Up” med 4 non blondes. Det er et fantastisk velsunget nummer. Linda Perry har en helt unik stemme, som virkelig kommer til udtryk i dette musiknummer.

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

- Det afhænger af årstiden. Udendørs ville jeg nok vælge Skovtårnet, idet det er en kombination af kultur, arkitektur og natur. Indendørs ville jeg helt sikkert vælge en fed koncert, da jeg elsker live musik.

- Det kan både være danske kunstnere som Lukas Graham i Vega, Caroline Henderson’s julekoncert eller Anisette i koncerthuset. Det kan også være udenlandske kunstnere som Coldplay og George Michael, som begge har spillet i Parken. For mange år tilbage hørte jeg Bruce Springsteen på Ullevi Stadion.  

- Det kunne også være en udstilling med installationskunst – for eksempel med Tara Donovan eller Yayoi Kusama på Louisiana. Det er fantastiske udstillinger.

Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?

- Jeg vil helt klart anbefale en bog til fritiden og gøre opmærksom på, at fritiden er en vigtig prioritering, så arbejdet ikke kommer til at fylde det hele. Et budskab om at skabe work/private balance.

- Den seneste spændende fiktionsroman, jeg har læst, er ”Et lille liv” af Hanya Yanagihara. Romanen er på 800 sider, og jeg læste bogen overraskende hurtigt.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?

- Jeg hører ikke podcast i bilen, men til gengæld lytter jeg indimellem til podcast derhjemme. I bilen tænker jeg derimod højt, og indimellem lytter jeg til god musik eller taler i telefon.

- Når jeg hører en podcast, vælger jeg altid en podcast, som flytter noget, som giver mig ny viden, styrer min nysgerrighed, eller som giver mig stof til eftertanke.

- Den seneste podcast, jeg har hørt, er ”For altid forandret” af Christina Nørby Ibsen. Skilsmisser fylder meget i vores samfund, både i ens nære omgivelser og på arbejdspladsen. Jeg blev fascineret af Christinas måde at løse sin udfordring på, og hvordan hendes situation og de personer, hun interviewer undervejs, kan være til inspiration for de mange, som står i en svær situation.

- Og så glæder jeg mig til at høre den podcast, som jeg selv deltager i, som bliver udgivet af Proptech i løbet af efteråret, og som handler om ”Nye tendenser indenfor digitalisering af ejendomsudvikling”.

Hvilket sportshold kan få dig til at råbe passioneret ad tv-skærmen derhjemme – og kan du fortælle en anekdote om et højde- eller lavpunkt med samme hold?

- Jeg er helt klart til tennis, og min mand og jeg holder altid med to meget forskellige type spillere, så der er lagt op til hujen, og indimellem må jeg forlade stuen, hvis det bliver for spændende.

- Jeg holder altid med de mere powerfulde tennisspillere som Agassi, Nadal og Serena Williams, og min mand holder med dem, som spiller mere klassisk elegant. Det er spillere som Pete Sampras, Roger Federer, Justine Henin.

- Kampen mellem Federer og Nadal i Wimbledon i 2008 var nok den mest spændende kamp, da de to rivaler for første gang byttede plads på sejrskammelen.  

Det er søndag og du har tiden for dig selv. Hvilken er din kulturelle guilty pleasure, som du tør dele med læserne?

- Jeg sætter mig i sofaen, tænder for tv’et og ser for eksempel kommissær George Gently, The Crown eller andet og spiser søde sager. Søde sager er helt klart min quilty pleasure!

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvilket stykke arkitektur vil være obligatorisk at vise vedkommende?

- De fleste udlændinge, jeg viser rundt, er kunder, og jeg vælger selvfølgelig firmaets stærke referencer.

- Lige for tiden er det Falkoner Allé 128, som netop er præmieret af Frederiksberg Kommune, vores innovative parkeringshus i Musicon i Roskilde, bydelen Frederiksbro i Hillerød, hvor vi er arkitekter på bygninger og landskab for en hel ny bydel på 120.000 kvm.

- Det kunne også være Copenhagen Residence, som er en boligbebyggelse med landskab, broer og en brygge, på Enghave Brygge, og som bør opleves fra Københavns vandside.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109