23948sdkhjf

1105 TEMA: Allround sparrings- og samarbejdspartner

Artikel i Træ og Industri November 2005

1105 TEMA: Allround sparrings - og samarbejdspartner

Tekst: Kaj Hansen, Træ & Industri, oktober 2005.

Merton A/S, der for kort tid siden flyttede i helt nye omgivelser, er i dag en virk-somhed, der kan præsentere en stor vifte af individuelle løsninger inden for fron-er, korpus, bordplader samt samt møbel- og inventarprodukter i såvel løs-dele eller som færdige produkter.

Det omfattende produktprogram hos Merton i Silkeborg er i forhold til virk-somhedens tidligere produkter en drejning på omkring 360 grader.

Merton havde tidligere et smalt produktprogram inden for spånplader, MDF, krydsfiner o. lign. De produkter udgør i dag en mindre del af virksomhedens omsætning, fortæller adm. direktør Jørgen Merton Hansen til Træ & Industri.

Komponenterne kommer fra Mertons leverandører i Tyskland og Holland.

Sparringspartner
Jørgen Merton Hansen forklarer, at virksomheden på en måde også har skiftet identitet fra at være en leverandør i folks normale opfattelse til at være sparrings- og samarbejdspartner med henblik på løsning af specifikke opgaver i forhold til kundernes ønsker og behov.

Det gælder på såvel halvfabrikata som færdigpakkede produkter.

Virksomheden arbejder i dag på det globale marked. Der er dog en stor koncentration for afsætning og formidling af produkterne til de nordiske lan-de.

Unikke løsninger
Merton koncentrerer dialogen på tre hovedgrupper nemlig:

• Designere og arkitekter.
• Beslutningstagere i virksomhederne.
• Producenter.

Dialogen med kunderne foregår ofte i Mertons nyindrettede showroom, der præsenterer en stor palet af de produkter og løsninger som Merton formid-ler. Det er et imponerende skue af helt unikke og specielle løsninger, der præsenteres her.

Det gælder alle former for plader med et utal af overfladebehandlinger. Det gælder firkantede og runde komponenter med en MDF kerne og en udven-dig finér med såvel langsgående struktur som endetræsstruktur.

Melatec – kompakt optik er et produkt, der giver en lang række muligheder inden for postformning. Produktet er let og elegant og kan leveres med enkelt eller dobbelt postforming i en lille radius og i tynde plader. Produktet er ligeledes velegnet til anvendelse i vådrum.

Betonoptik med træegenskaber
Et af de sidste skud på stammen er en fleksibel, ca. 1mm tyk, speciel mineralsk spartelmasse med en høj andel af naturligt marmorsand. Massen er presset på en MDF plade i dimension 2600 x 1010 x ca. 20 mm. Plade-tykkelse findes i 3, 5, og 20 mm. med melamin kontrapapir.

Herudover findes de i specialmål på 3500 mm i længden og 1350 mm i bred-den. Strukturen i pladen får med forskellige overflade strukturer herunder;

• Look med struktur som forskallingsbrædder.
• Skiferstruktur.
• Murstensloook.
• Glat betonoverfladestruktur med naturlige lufthuller.

Pladens overflade er særdeles naturtro, fleksibelt og biologisk nedbrydeligt. Kan bearbejdes på almindelige snedkerimaskiner og kan let efterspartles, genforsegles eller males.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063