23948sdkhjf

1005 LEDER: Sikring og forsikring

Artikel i Træ og Industri Oktober 2005
Ulykker og uheld betyder næsten altid uønskede omkostninger, uanset om det handler om skade på personer, bygninger eller om produktionstab.

Det kan være svært at overskue, hvor de største risici forekommer, og hvilke krav der gælder. Men overblik og afklaring af hvad den enkelte virksomhed kan og skal gøre for at sikre sine værdier bedre har indflydelse på virksomhedens forsikringsforhold.

Derfor er sikring og forsikring to sider af samme sag, men ofte behandler vi de to emmer hver for sig.

I mange tilfælde bygger en stor del af sikkerheden på medarbejdernes holdninger og adfærd. Praksis viser, at det ikke er tilstrækkeligt at etablere tekniske foranstaltninger til sikring af virksomheden.

Jeg har hørt udtalelser om, at det drejer sig om 10 procent teknik og 90 procent om holdninger. Det betyder, at teknikken skal gå hånd i hånd med forankringen af indsatsen i virksomhederne.

Det er min påstand, at identifikation af relevante risici og indsatsen for at reducere risiko ikke kun er omkostninger. Jeg tror, at en gennemgang af virksomheden ud fra såvel en sikkerhedsmæssig som en forsikringsmæssig synsvinkel er med til at forbedre virksomhedens rutiner og processer.

Hvis vi opdager ting i vor hverdag, som ikke er så gennemtænkte, kan vi næsten ikke lade være med at ændre disse til noget med mere fornuft i.

Alle virksomheder i træ- og møbelindustrien har opdaget, at forsikringsmarkedet er undergået voldsomme ændringer.
Voldsomme og dramatiske præmiestigninger de seneste år var årsag til, at Træets Arbejdsgiverforening etablerede eget forsikringsselskab. Det initiativ blev gennemført for at sikre, at træ- og møbelvirksomhederne overhovedet kunne blive forsikret og skabe et alternativ til det etablerede forsikringsmarked.

Man kan vist roligt sige, at træ- og møbelindustrien ikke var forsikringsselskabernes favoritter, men dette er ved at ændre sig, men et dårligt rygte er svært at slippe af med!

Med etablering af TA Forsikring fokuserede man så at sige på forsikringssiden, men nu kommer vi til sikringssiden idet TA Forsikring i samarbejde med Topdanmark for konsulenthonorar vil tilbyde forsikringstagerne en sikringsmæssig gennemgang af virksomheden ved at benytte Topdanmarks sikringsværktøj "Topberedskab".

TA Forsikring har flere motiver til at tilbyde dette værktøj. For det første for at der etableres og realiseres effektive sikringspolitikker og give virksomhedernes ledelser et styringsværktøj til at sikre virksomheden optimalt.

For det andet for at medvirke til at der formuleres forsikringspolitikker, der kan danne grundlag for en effektiv kortlægning af den individuelle risiko.

TA Forsikring kan dermed medvirke til, at den enkelte virksomhed får en samlet reduktion af risici og forhåbentlig får virksomheden og branchen også lavere præmier.

Direktør Henrik Thorlasius-Ussing
Formand for Træets Arbejdsgiverforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078