23948sdkhjf

1005 TEMA: Skadeforebyggelse giver bedre forsikring

Artikel i Træ og Industri Oktober 2005
Forsikringspræmiernes himmelflugt og andre stramninger på forsikringsområdet har på det seneste sat øget fokus på virksomhedernes risikohåndtering. Det mærkes ikke mindst inden for træ- og møbelindustrien, hvor blandt andet brandrisikoen vejer tungt.

I forsikringsbranchen lægger man således i stigende omfang vægt på, at virksomhederne får bedre styr på deres risici, og at der løbende arbejdes på at vedligeholde sikringsniveauet.

På den baggrund oplever både forsikringsselskaber, -mæglere og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) en stor interesse for etablering af skadeforebyggende tiltag. Det vil, ud over at lette det tyngende forsikringspres, kunne bidrage til at skabe en mere sikker og stabil arbejdsplads.

En systematisk indsats, som bygger på regelmæssig inspektion/kontrol, uddannelse, beredskabsplaner og indarbejdede sikringsprocedurer, har vist sig at være vejen frem for virksomheder, som satser på at optimere sikringsindsatsen. Til sikring af dette arbejde er der bl.a. udviklet edb-programmer, som kan benyttes i forbindelse med den løbende risikokontrol.

Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut har gennem mere end 80 år, i samarbejde med forsikringsbranchen, arbejdet med at udvikle skadeforebyggende systemer på non-profit basis. Og mere end nogensinde er der i dag bud efter den viden og service, som DBI kan tilbyde på området.

Nærmere oplysninger kan fås på telefon 36 34 90 00 eller via hjemmesiden www.brandteknisk-institut.dk .

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093