23948sdkhjf

1005 TEMA: ATEX godkendte gear

Artikel i Træ og Industri Oktober 2005

1005 TEMA: ATEX-godkendte gear

Tekst: Kaj Hansen, Træ & Industri, oktober 2005.

KEB, STM og TRAMEC tandhjulsgear, snekkegear, snekketandhjulsgear, kegle-hjulsgear, industrigear, akselgear og vinkelgear leveres nu i overensstemmelse med ATEX-direktivet kategori 3 for Zone 2 og 22.

Siden de nye bestemmelser trådte i kraft pr. 1. juli 2003 er ATEX-retnings-linjerne gældende i Europa for anvendelse og beskyttelse af anlæg i områ-der med fare for eksplosion.

Foruden de tidligere bestemmelser gældende fortrinsvis for elektrisk mate-riel, gælder bestemmelserne nu også for mekaniske enheder.

I den forbindelse har vore leverandører STM, Tramec og KEB gennemført risikoanalyser samt ajourført deres gear, så de leveres i overensstemmel-se med ATEX-direktivet.

De forskellige geartyper er designet, så alle typer og størrelser kan kombineres med EX motorer med norm flange samt i udførelse gældende for den valgte zone. For visse geartyper vil motoren være en integreret del af gearmotoren.

Producenter og brugere kan vælge den ideelle transmission til deres appli-kation med såvel EX ’e’ som EX ’d’ motorer for områder med eksplosions-farlig atmosfære (mærket G) eller støv (mærket D), ligesom der kan leveres gear og motorer for områder, hvor både støv og farlig atmosfære forekom-mer (mærket GD).

ATEX-godkendte gear og gearmotorer leveres for Zone 2 og 22 fra lager og for Zone 1 og 21 efter opgave.

Yderligere oplysninger:
R. Frimodt Pedersen a/s, Ndr. Stationsvej 3, 8721 Daugård. Tlf. 75895444 eller http://www.frimodt-p.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078