23948sdkhjf

Burger King indgår hemmeligt forlig om kopimøbler

Med et fortroligt forlig er der sat punktum i sagen mellem fastfoodkæden Burger King og den norske møbelproducent Vestre.

Det skriver norske E24 ifølge Finans.

Møbelproducenten havde i starten af året sagsøgt fastfoodkæmpen for krænkelse af designrettigheder og brud på markedsføringsloven i en sag, der ifølge Vestre tog sit udspring, da Burger King i fjor satte sig for at indrette en restaurant i skandinavisk stil. Fastfoodkæden bestilte i den forbindelse møbler hos Vestre, der efterfølgende blev bedt om også at komme med et tilbud på det udendørs møblement.

– Tilbuddet blev ikke accepteret, og noget senere fandt Vestre ud af, at Burger King havde fået lavet næsten identiske kopier på en fabrik i Polen, via en underleverandør. Det betyder, at hverken Vestre eller designerne bliver kompenseret. Vestre har stor respekt for vores designeres rettigheder, og mener, at ingen skal have lov til at stjæle andres arbejde, skrev Vestres vicekoncernchef, Thomas Sund, tidligere på året i en mail til norske Dagbladet.

Parterne, der stod over for at skulle mødes i Oslo Tingrett, har nu indgået et fortroligt forlig, der medfører, at de plagierede produkter skal erstattes af originale, skønt fastfoodkæden fastholder sin uskyld.

– Parterne er enige om, at de omstridte produkter er anskaffet ved en fejl, uden at King Food (moderselskab for Burger King red.) har erkendt skyld. De omstridte produkter på Burger Kings lokationer erstattes af originale Vestre-produkter. Striden er nu løst gennem et forlig, og parterne har ikke yderligere kommentarer, udtaler Vestres advokat, Rune Nordengen, til E24.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062