23948sdkhjf

Norsk møbelproducent sagsøger Burger King

Norske Vestre, der har landets erhvervsminister Hans Christian Vestre som majoritetsejer, har stævnet fastfood-kæmpen Burger King i en sag om designrettigheder.

Det skriver norske Dagbladet.

Ifølge Vestre tog sagen sit udspring, da Burger King for godt et år siden satte sig for at indrette en restaurant i skandinavisk stil og derfor bestilte udemøbler hos den norske producent. Efterfølgende blev Vestre bedt om også at komme med et tilbud på det indendørs møblement.

– Tilbuddet blev ikke accepteret, og noget senere fandt Vestre ud af, at Burger King havde fået lavet næsten identiske kopier på en fabrik i Polen, via en underleverandør. Det betyder, at hverken Vestre eller designerne bliver kompenseret. Vestre har stor respekt for vores designeres rettigheder, og mener, at ingen skal have lov til at stjæle andres arbejde, skriver Vestres vicekoncernchef, Thomas Sund, i en mail til avisen.

Vestre, der i sommer indviede den nye, BIG-tegnede fabrik uden for Oslo, fremhæver desuden, at møblerne til Burger King ikke er produceret på en miljøvenlig måde, hvorfor selskabet frygter, at de angivelige kopier kan skade virksomhedens omdømme.

Ifølge Sund er de pågældende møbler efter krav fra Vestre destrueret, men Burger King har nægtet at betale erstatning for overtrædelsen, og ifølge vicekoncernchefen har det efterfølgende vist sig, at fastfood-kæden har bestilt de omstridte møbler til flere restauranter. Til marts mødes parterne derfor i Oslo Tingrett, hvor der er afsat tre dage til sagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063