23948sdkhjf

1005 TA: Globaliseringsdag i Herning

Artikel i Træ og Industri Oktober 2005
Tirsdag den 1. november 2005 sættes der i Herning fokus på globalisering og de fremtidige udfordringer og muligheder, som de danske virksomheder står overfor.
TIC Viborg amt, Håndværksrådet International A/S (vært for EIC Viborg) og EU-Center Herning arrangerer i samarbejde en globaliseringsdag, hvor mange temaer omkring globalisering behandles. Der tages fat på globaliseringens udvikling, udfordringerne, mulighederne, outsourcing, risikoelementer, søgning af kontakter, assistance til globalisering, støtte mv.

Dagen indledes af Anders Høiris, Næstformand i Danmarks Eksportråd samt Poul Ulsøe, medlem af Globaliseringsrådet og formand for Håndværksrådet. Om eftermiddagen vil der være en række mindre workshops sideløbende, så man selv kan vælge, hvilke workshops der er interessante. Dagen afsluttes med en paneldebat styret af Jens Gaardbo, som er moderator igennem dagen.

Globaliseringsdagen er et arrangement under EU projektet Promise – Promotion of Industrial Small Businesses in Europe – som er støttet af Europa Kommissionen. Under dette projekt er der også afholdt 2 store kontaktbørser – såkaldte ”Firmadating” arrangementer - med deltagere fra hele Europa. Den første var i Graz, Østrig og havde træindustrien i fokus. Her havde virksomheder inden for træindustrien mulighed for at søge nye samarbejdspartnere. Alle deltagerne havde således mellem 10 og 25 møder med potentielle nye samarbejdspartnere og evaluering efterfølgende har vist, at kontaktbørserne har resulteret i et imponerende antal nye ordrer og samarbejder over hele Europa. Se evt. mere på www.trademeeting.at .

Prisen for deltagelse i globaliseringsdagen incl. forplejning hele dagen er 975,- kroner per person ekskl. moms. Arrangementet finder sted i Sponsorloungen i SAS Arena i Herning (ved siden af messecentret). Deadline for tilmelding er den 26. oktober 2005. Er du interesseret i at deltage eller ønsker du yderligere oplysninger, så kontakt Eksport- & Projektkonsulent Anette Nørskov hos Håndværksrådet International A/S på tlf. (dir.) 87 27 47 42 eller noerskov@hvri.dk

PROGRAM

Registrering og morgenkaffe

Introduktion til dagens temaer af Jens Gaardbo (moderator)

Globaliseringens rolle i danske virksomheder
v/ Næstformand i Danmark Eksportråd, Anders Høiris

Fremtidens udfordringer inden for globalisering
v/ Poul Ulsøe – Medlem af Globaliseringsrådet og formand for Håndværksrådet

Kompetencer og globalisering
v/ Rektor Finn Kjærsdam fra Aalborg Universitet

Workshops tema: Outsourcing
Outsourcingens gode og dårlige sider
Praktisk erfarding fra Pumac Stanseværk A/S om deres sourcingsstrategi for Østeuropa.

Vi går mod strømmen…
Hvordan Vinderup Træindustri klarer at producere et lavteknologiprodukt i et højteknologisk område og faktisk i sidste ende sælger produktet til lavteknologiske områder…

Workshops tema: Hjælp til globalisering

Globaliseringens risikoelementer
How do we minimize and manage the risks of operating in the Russian-speaking marketplace

Strategisk udvikling af eksport via netværk
Introduktion til deltagelse i netværk og brug af netværk til strategisk udvikling af virksomheder inden for eksport og globalisering

Workshops tema: Outsourcing
Kan det betale sig at outsource?
Erfaring fra international undersøgelse, faser i outsourcingsprocessen, finansielle og menneskelige omkostninger, barrierer mv.

Søgning af underleverandører og andre samarbejdspartnere
B2B events, positive og negative erfaringer, brug af databaser, EIC netværket mv.

Workshops tema: Hjælp til globalisering

Hvor finder man hjælp til globalisering?
Ekportforberedelse, Eksportstart, IFU, IØ, PS programmet mv.

Erfaring med PS programmet
Praktisk erfaring med PS programmet i Vietnam

Afsluttende paneldebat

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063