23948sdkhjf

Møbelkonkurs sender kendismægler og hustru i konkurskarantæne

To års konkurskarantæne.

Sådan lyder dommen over den højprofilerede ejendomshandler Peter Norvig og dennes hustru, ejendomsmægler Hanne Nørrisgaard, efter konkursen i møbelforretningen Loving Rooms, som parret drev frem til 2021.

Det skriver nichemediet EjendomsWatch.

”Retten finder (...) efter en samlet vurdering af de anførte forhold, at såvel Peter Norvig Andersen som Hanne Magda Nørrisgaard herved har udvist groft uforsvarlig forretningsførelse, hvorfor de begge fremover er uegnede til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed,” står der i Sø- og Handelsrettens kendelse i konkurskarantænesagen 24. februar 2023, som EjendomsWatch har fået aktindsigt i.

Ifølge mediet vurderer retten, at parret under driften af Loving Rooms har overtrådt bogføringsloven, årsregnskabsloven såvel som moms- og skatteloven, som følge af manglende indberetninger og indbetalinger til Skat.

Derudover vurderer retten, at der er sket ”en uretmæssig sammenblanding af midler,” idet Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard har brugt private bankkonti til selskabets drift. Samtidig har parret løbende hævet penge til sig selv af selskabets midler – herunder til at betale husleje til et 662 kvm store liebhaverpalæ i Rungsted, hvor Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard på daværende tidspunkt boede til leje privat.

Endelig optog selskabet et millionstort lån, der blev brugt til at afværge en konkurs i det ikke-koncernforbundne selskab Living Homes – i dag B2B Property – som Peter Norvig i mange år har formidlet ejendomshandler gennem.

”Retten finder derfor, at ledelsen har påført kreditorerne unødige og væsentlige risici for tab, og at de begge herved har handlet forretningsmæssig uforsvarligt,” står der i Sø- og Handelsrettens kendelse.

Sagen er den seneste af en række møgsager for Peter Norvig, der tidligere er idømt Danmarkshistoriens største bøde for brud for tilsidesættelse af god ejendomsmæglerskik, ligesom han er blevet frakendt retten til at kalde sig ejendomsmægler. Dertil kommer en stribe konkurser og en tiltale for underslæb og svindel med coronahjælpepakker.

EjendomsWatch har rakt ud til Peter Norvig for en kommentar, der har besvaret henvendelsen i en kortfattet sms.

”Dommen er anket,” skriver han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Træfonden sætter ny mand i front
Ny analyse: Prisen på byggematerialer sætter rekord
Inflationen i eurolandene tager endnu et dyk
Her er åbningsdatoen for nyt Ikea-varehus i København
Ny vestjysk trælastdirektør gør comeback i Stark
Spritny hæderspris: Se hvem der står bag Årets Bæredygtige Træbyggeri
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094