23948sdkhjf

0905 TEMA: JAI Overfladebehandling vokser med 35 procent

Artikel fra Træ og Industri September 2005
JAI Overfladebehandling i Vildbjerg investerer i fremtiden og udvider med 35 procent

I en tid, hvor metalindustrien og dens underleverandører generelt er trængt op i en krog, trodser JAI Overfladebehandling A/S (JAI-O) i Vildbjerg nær Herning udviklingen og satser på kvalitet og fleksibilitet. På blot et par år har virksomheden med 30 medarbejdere fordoblet sin omsætning og samtidig styrket sin egenkapital. Og senest har virksomheden udvidet med 1.400 kvadratmeter til godt 5.000 kvadratmeter produktion og lager under tag. Det svarer til en udvidelse på godt 35 procent.

Vokseværket skyldes både en tilgang af nye kunder inden for overfladebehandling og stor succes med at håndtere opgaver i total- og delleverance - lige fra projektering til fremstilling, overfladebehandling og eftermontage.
- Det er opgaver, som stiller store krav til kvalitet, men i lige så høj grad til fleksibilitet, lagerfaciliteter og velsmurt logistik for at være rentable for begge parter, oplyser direktørerne Christian Moesgaard og Henrik Givskov. Udvidelsen omfatter da også primært en ny lagerhal, som samtidig har givet mere plads til produktionen i de øvrige lokaler.

- Vores nye bygning er blot det synlige bevis på, at vi er rustet til fremtiden. De forbedrede faciliteter giver os et langt bedre flow i produktionen, hvilket er afgørende for omkostningsniveauet i den stigende konkurrence. Nu har vi også den nødvendige plads og logistik til at håndtere et stigende antal totalleverancer, som er fulgt i kølvandet på vores viden og ekspertise inden for overfladebehandling. Vi kan tage hånd om produkterne tidligere i forløbet, ligesom vi kan følge dem helt til dørs, forklarer Henrik Givskov og fortsætter:
- Hvis en kunde har et produkt, hvori der indgår plast eller metal - eksempelvis et møbel - kan vi varetage produktionen af disse dele, overfladebehandle dem, trykke logo på, samle og montere diverse skruer og komponenter. Sidst, men ikke mindst, kan vi emballere og distribuere dem videre for kunden til fx en butikskædes hovedlager.

Det er vigtigt for de to direktører at understrege, at man kun involverer sig i totalleverancer i forbindelse med overfladebehandling. - Vi har ingen ønsker om at konkurrere med de virksomheder, der normalt fremstiller de ting, vi efterfølgende overfladebehandler. Faktisk samarbejder vi med dem ud fra en vurdering af pris, kvalitet og levering, og det sker med partnere i såvel ind- som udland.

I forbindelse med udvidelsen og investeringen i fremtiden har JAI Overfladebehandling også givet sin hjemmeside på www.jai-o.dk en gennemgribende renovering. - Det var tiltrængt, og allerede efter få uger har vi fået fantastisk mange positive tilbagemeldinger og henvendelser fra nye kunder. Nok især fordi vi har tilført hjemmesiden en række praktiske værktøjer som blandt andet et skema over korrosionsklasser, så kunderne kan se, hvilke høje krav de kan stille til os, fortæller Henrik Givskov. Det er noget, som værdsættes af virksomheder som Dantherm, JAI, Scania, Volvo Penta, Siemens, Velux, Grundfos og andre store koncerner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093