23948sdkhjf

0905 TEMA: Modulopbygget ledelsesværktøj til underleverandører

Artikel fra Træ og Industri September 2005
Nyt projekt sætter fokus på, hvordan underleverandøren udfordrer globaliseringen. Det handler om tilførsel af kompetence. Underleverandørerne er tvunget til forandring, fastslår projektleder Knud Hareskov Jensen, Center for underleverandører (Cfu) i Herning.

Ekstra ressourcer skal ind
Alt for mange ejere og ledere af underleverandørvirksomheder har ikke tid til at tænke strategi og fremtid. Der er optaget af opgaver nu og her. Og det er her vi kommer ind i billedet med et tilbud til dem i form af et kort og struktureret udviklingsforløb og nogle nyttige værktøjer. Herudover tilføres endvidere vigtige ekstra ressourcer til virksomheden via en højtuddannet person, der kan tilføre de nødvendige kompetencer og sparring, fortæller Knud Hareskov Jensen.

Virksomheden skal betragte den højtuddannede som en ressourceperson, som kan være med til at sikre, at forandringerne bliver gennemført, siger Knud Hareskov Jensen der er involveret i projektet under navnet ” underleverandører i overhalingsbanen” der henvender sig direkte til ejerledere af underleverandørvirksomheder.

Projektet har effekt
At projektet har effekt bekræfter to af de deltagende virksomheder, ejerlederen Marianne Beuchert fra Ideskilte i Horsens og Jan Boysen fra Gybo der også ligger i Horsens.

” Jeg er blevet lidt bedre til at lytte til kunden og afdække kundens behov. Og jeg er blevet mere bevidst om værdien af at forberede mig inden selve salgsmødet. Det er aldrig spild af tid at komme på salgskursus”, siger Marianne Beuchert.

Jan Boysen fortæller: ” Jeg har høje forventninger til, at projektet sætter gang i forandringerne i min virksomhed – og jeg erkender, at der skal en forandringsproces til, såfremt vi skal overleve. Vi skal gøre brug af kometencer vi ikke selv har og i fællesskab udvikle virksomheden. Projektet er med til at flytte min grænser, fastslår Jan Boysen.

Modulopbygget forløb
Projektet der gennemføres i et samarbejde mellem Center for Underleverandører, Horsens Erhvervsråd og Horsens Handelsskole er opbygget i moduler med følgende indhold:
• Intensiv salgstræning
• Træning i at styrke relationerne til dine kunder samt afdække dine kunders fremtidsplaner
• Træning og værktøjer, der hjælper til fokusering og styrkelse af din virksomheds konkurrenceevne.
• 24 timers rådgivning
• Tilførsel af højtuddannet ledig medarbejder i fire måneder.

Yderligere oplysninger: Center for Underleverandører www.underlev.dk tlf. 9629 6367.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141