23948sdkhjf

0905 TEMA: Dansk erhvervsdelegation til Chile

Artikel fra Træ og Industri September 2005
I uge 45 drager en gruppe på otte danske virksomheder med tilknytning til træ- og møbelindustrien til Chile, hvor de skal medvirke i det første danske erhvervsfremstød i Chile inden for træindustrien.

Det over 4.300 kilometer lange, smalle land vest for Andesbjergene har de seneste år oplevet en kraftig udvikling i træindustrien. Sektoren er i dag landets anden største bidragsyder til eksporten med en andel på 13 procent og repræsenterer samtidig ca. 3,7 procent af landets BNP.

En progressiv genbeplantningspolitik har betydet en syvdobling af det samlede dyrkede skovareal inden for de seneste tre årtier. I dag udgør det dyrkede skovareal 2,2 mio. hektarer, hvoraf ca. 73 procent er den hurtigvoksende fyrretræsort, Pino Radiata, mens den australske eukalyptus, Globulus, der overvejende anvendes til celluloseproduktion, udgør omkring 19 procent.

Chile, der fører en åben og liberal markedspolitik, har det sidste årti indgået frihandels- og associeringsaftaler med bl.a. EU, USA og Kina, hvilket har bidraget positivt til den øgede eksport, men samtidig skærpet konkurrencen fra særligt de asiatiske billiglande. Et af træindustriens våben i kampen mod de globale konkurrenter er diversificering af såvel produkter som eksportmarkeder, samt en højere grad af videreforarbejdning. Fra primært at fokusere på afsætningen af uforarbejdede og semiforarbejdede produkter, satser sektoren således i dag i stigende grad på videreforarbejdning, og der arbejdes mod en optimering af de enkelte processer inden for stort set alle områder. Konkret har strategien udmøntet sig i investeringsprojekter for over tre mia. USD i form af opførelsen af bl.a. nye celluloseanlæg, savværker og panelfabrikker.

Syv danske leverandører har i den sammenhæng og med støtte fra Danmarks Eksportråd valgt at benytte den kommende lokale træmesse, ExpoCorma, til se nærmere på afsætningspotentialet og fremvise deres produkter og løsninger over for de chilenske aftagere. Messen afholdes hvert andet år i byen Concepción og er med over 25.000 besøgende den mest populære af sin slags i landet. Den danske delegation, der rejser dertil i uge 45, skal foruden deltagelse på messen medvirke på et aftensseminar arrangeret i samarbejdet med den danske ambassade for nøgleaktører i sektoren.

Yderligere oplysninger:
Eva Bisgaard Pedersen
Den danske Ambacade i Santiago, Chile
E-mail: evaped@um.dk Tlf. (+56-2 ) 941 51 00


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078