23948sdkhjf

0405 TEMA: Nye revulotionerende pudsesystemer til vinduer

Artikel i Træ og Industri April 2005

Nye revulotionerende pudsesystemer til vinduer

Kilde: Træ og Industri, april 2005.
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

For at imødekomme ønsket om en stadig flottere overflade på vinduer og døre, har LINDLARSEN introduceret nogle revolutionerende pudsesystemer til de vindues- og dørproducenter, der stiller høje krav til den færdige overfladekvalitet - uden tidskrævende og procestung mellemslibning af såvel samlede rammer som karmkomponenter.

Samlede rammer
Til finslibning af samlede rammer har LINDLARSEN, i samarbejde med en af verdens førende slibemaskineproducenter, italienske Costa, komponeret en effektiv løsning ved at udnytte en kombination af krydsslibe- og børsteteknik.

Maskinen, der arbejder på én side pr. gennemløb, kan opstilles i linie med returløb for én eller to-mands-betjening afhængig af den ønskede kapacitetsudnyttelse. Anlægget leveres også som linie for bearbejdning af begge flader i ét gennemløb, eller som slibecenter forud for, eller in-line med lakeringsanlægget.

Systemet reducerer effektivt slibefibrene til et minimum. Selv efter påføring af flere vandige forbehandlinger og tørreprocesser, medfører det ikke fiberrejsninger, som kræver mellemslibning, forud for påføring af vandig toplak.

Der er indbygget rensesystem i maskinen, som tillader emnebredder op til 1900 mm og.
Ved mindre rammer kan den store arbejdsbredde udnyttes til sidevis kaotisk oplægning af emnerne. Sammen med fremføringshastigheden i driftssituationen på 15 – 20 meter i minuttet medfører dette oplægningssystem en betydelig kapacitet.

Komponenter
Til opfølgning af ovennævnte rammeslibemaskine, har behovet for en komponent- slibemaskine til finslibning af karmdele udmøntet sig i et udviklingsprojekt mellem LINDLARSEN og italienske Cefla / Falcioni.

Kravet fra vinduesproducenterne lød: Lav os en pudsemaskine, der effektivt kan slibe træfibrene, så vi undgår mellemslibning af komponenterne (rammer, karme, poste m.v.) efter påføring af vandbaseret træbeskyttelse og grundmaling. Efter et par års test og procesudvikling står LINDLARSEN nu med en særdeles velfungerende løsning.

Maskinen er bygget på basis af CEFLAs kraftige grundmaskine, PROFITECH PLUS, der leveres med bånd-, børste- og renseaggregater på alle 4 sider, bestykket til det individuelle behov. Maskinen kan f.eks. indbygges i linie med profilhøvl eller malelinie, eller fungere som selvstændigt slibecenter med manuel eller automatisk ilægning og afstabling. Som option leveres maskinen med NC styring, således at omstillingen imellem de forskellige profiler sker via programvalg.

Fremføringshastigheden er stilbar fra 10-50 m/min., mens den typiske produktionshastighed er 16-20 m/min. Såvel slibebånds- som børstehastigheder er trinløst justerbare via inverter. Det specialudviklede fremføringssystem kan slibe korte emner helt ned til 300 mm længde.

Sliberesultatet er enestående, idet man nu træsliber så effektivt, at processen med mellemslibningen kan spares bort.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078