23948sdkhjf

0405 TEMA: Pladeopdeling med "hoveddejling"

Artikel i Træ og Industri April 2005

0405 TEMA: Pladeopdeling med "hoveddeling"

Snitplaner med hovedopdeling fører så godt som altid til bedre materialeudnyttelse. Og præcis her sætter C.F. SCHEER med sin integreret Hovedopdelingsindretning ind. Sammen med plads- og omkostningsbesparende kompaktopbygning af pladeopdelingssaven giver hovedopdelingsindretningen en række fordele.

Hovedsnitklingen er monteret retvinklet til snitlinen i materialefremføringsbordet. Fremføringen af pladerne overtager klemfingerrækken, mens positionering af savklingen udføres programstyret.

For maskiner med automatisk ilægning har det den fordel at drejning af pladestakken før udførelse af hovedopdeling, uanset om det udføres af integreret drejestation eller skal udføres manuelt af operatøren, helt kan undgås. Med hovedopdelingssaven er det slut med efteropskæring og mellem- håndtering af halvfærdige pladestakke foran maskinen.

Med hovedopdelingsindretningen reduceres de systembetinget beskadigelser væsentligt, da drejning af pladestakken undgås. Herved spares tid, kraft og ærgelser. Derudover handler det om en ægte ”enmands-betjening” og virkelig automatikdrift. Indgreb fra operatøren, er ikke nødvendigt før afslutning af opstrimlingen. Det betydet at ingen emner forlader saven før de er færdigopdelt.

I kapacitet betyder Hovedsnit-Teknologien typisk op mod 20 % højere samlet kapacitet ved identisk materialeudnyttelse. Derudover er Scheer-systemløsingen også meget kompakt og smallere end en pladeopdelingssav med plads til at dreje stakken rundt på bagbordet. Samme teknologi anvendes også ved gennemløbsanlæg som tidligere krævede et vinkel-anlæg for at opnå samme kapacitet. Scheer Hovedsnit-Teknologien – er ikke kun et driftsøkonomisk opdelingsanlæg, men også ergonomisk førstevalg for optimal pladehåndtering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063