23948sdkhjf

0405 TEMA: Økonomisk - robust enkelt-blad sav

Artikel i Træ og Industri April 2005
Af Kaj Hansen Træ og Industri

Wood-Mizer har udviklet en single hoved sav som opfølgning til introduktionen af multi-hoved
version en fra 2003
Hensigten er at honorere kravene fra en speciel gruppe savværker. Den nye sav kan som multi-hoved versionen – forarbejde råt opskåret træ eller bearbejde blokke fra et bånd eller en anden sav – men denne sav er enklere. Resultatet kan blive til pløjede brædder til vægge, lofter og andre anvendelsesområder, fortæller Brian Hind fra det engelske firma Brian Hind & Associates.

Den meget udbredte Wood-Mizer LT70 sav danner basis for skærehovedet, det er stadigvæk robust og velegnet til produktion i industriel skala.

Saven er enklere end multi-hoved saven, så den er attraktiv med hensyn til anskaffelsespris ved mange mindre krævende industrielle tømmeropgaver, siger Brian Hind.

Et svingbart hoved tillader nem og effektiv opsavning af rå planker, der kan blive til pløjede brædder til plankeværker, bygningsbeklædning og klinkbeklædning.
Saven kan på en simpel måde opskære blokke diagonalt for at skabe den rå form til forskellige profiler.

Den kan save med et gennemløb på op til 30 meter pr. minut og bearbejde råt opskåret træ til vilkårlige dimensioner for anvendelse til træpaller, rå gulvbrædder, stakitmaterialer og lignende, konstatere Brian Hind og slutter;
Der benyttes samme transportør af stål som til multi-hoved saven. Dette medfører større nøjagtighed og levetid end ved transportbånd af gummi. Et nyt fremføringssystem erstatter overliggende ruller med vinklede sideruller. Dette giver et enklere design og en lavere pris.

Wood-Mizer’s nye single blad sav introduceres officielt på den kommende Ligna - messen i Hannover i maj måned.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062