23948sdkhjf

0405: Livet nemmere for virksomheder i møbelbranchen

Artikel i Træ og Industri April 2005

Livet nemmere for virksomheder i møbelbranchen - vurdering af markedsmuligheder for over 40 markeder

Kilde: Træ og Industri, april 2005.
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Danmarks Eksportråd styrker nu møbelbranchens muligheder i de indledende markedsovervejelser. Det sker ved en målretning af Eksportrådets markedsinformationer til de danske virksomheder. Eksportrådet har åbnet internetportalen Markedsmuligheder, hvor virksomhederne hurtigt og nemt kan søge på markedsmulighederne for etablerede og nye vækstmarkeder – udarbejdet af de danske ambassader og generalkonsulater. Virksomhederne kan klikke sig ind på oplysninger om og vurderinger af mulighederne i over 40 lande. Fuldt udrullet vil Markedsmuligheder dække over 60 lande.

Vi tror på, at dette produkt kan gøre en forskel. Markedsmuligheder skal være med til at bane vejen for, at endnu flere virksomheder inden for møbelbranchen kommer ud over grænserne, siger Louise Bang Jespersen, kontorchef i Danmarks Eksportråd, og fortsætter:

De danske ambassader og generalkonsulater verden over har en unik position til at hjælpe danske virksomheder. På Eksportrådets kommercielle hjemmeside i de enkelte lande findes nu analyser af markedsmulighederne. Ønsker virksomhederne at gå videre, står eksportrådgiverne klar til at bistå de danske virksomheder med eksport, søgning af samarbejdspartnere med mere.

Markedsmuligheder fortæller ikke alene om mulighederne for eksport inden for møbelsektoren - der gives også oplysninger om forretningskulturen i de enkelte lande. At gå efter det, der ligner den lokale forretningsmands takt og tone kan være afgørende for de forretningsmæssige forbindelser.

Eksportrådet udnytter nu for alvor internettets mulighed for at give virksomhederne direkte adgang til vores eksportrådgiveres viden om markedsmulighederne rundt om i verden. Via www.eksportraadet.dk kan virksomhederne klikke sig ind på deres fokusmarkeder eller på tværs af landene søge efter muligheder indenfor en bestemt sektor, siger chefkonsulent Karina Nelsing, projektansvarlig for Eksportrådets nye internetportal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078