23948sdkhjf

0405 TEMA: Mange nyheder fra Unimerco på Ligna 2005

Artikel i Træ og Industri April 2005
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

Fokus på Unimerco´s stand vil være de senest udviklede værktøjer indenfor
UNIMERCO´s SOP-koncept. SOP er forkortelsen for Systematisk Optimering af Produktionen, som blev introduceret for den danske træindustri for et par år siden.

Baggrunden for SOP-konceptet er, at vi meget ofte ser, at kapaciteten på produktionsmaskiner til flere millioner er begrænset af et uheldigt sammenfald af maskinparametre, værktøjsvalg, emnemateriale og -udformning. Det koster for alvor kapacitet og konkurrencekraft. Hvis maskinerne skal yde deres optimale, skal værktøjerne tilpasses de aktuelle muligheder og krav. En lang række danske kunder har siden introduktionen startet et SOP-samarbejde med UNIMERCO.

Produktmæssigt vises en række nyheder:

UM PCD-VÆRKTØJER
På standen vises for første gang en række egenproducerede diamant-værktøjer fra Pegoma i Sverige, som blev overtaget i efteråret 2004. Pegoma, som idag er en produktionsfilial af Unimerco Group fremstiller udelukkende PCD-specialværktøjer til primært gulv- og møbelindustrien.

UM ROTARY VÆRKTØJER
På Ligna-messen introducerer Unimerco en verdensnyhed til drejeindustrien. Unimerco har således udviklet en helt ny værktøjsteknologi til større drejerier. De specialudviklede værktøjer reducerer opstillingstiden, forbedrer spånafgangene og reducerer støjniveauet, hvorfor værktøjsteknologien reducerer enhedsomkostningerne samt forbedrer arbejdsmiljøet hos kunden. Den nye værktøjsteknologi er testet og indkørt hos nogle af de største engelske drejerier.

UM BELAGTE VÆRKTØJER
På messen vises de seneste eksempler på belagte værktøjer. Siden Unimerco etablerede eget belægningscenter er en lang række værktøjstyper nu introduceret i belagte udførelser. Dette gælder primært HM-klinger, fingerskaringsfræsere, dyvelbor samt profilskær.

UM QUICKSET
Unimerco viser også denne gang en række nyudviklede profil- og limfugefræsere til høvlerier.

På Ligna-messen vises endvidere analyse- og kalkulationsprogrammet UM UniCalc, som UNIMERCO selv har udviklet. Unicalc er et effektivt værktøj til fastsættelse af de optimale bearbejdningsparametre og værktøjsgeometrier til en given opgave. For at sikre at de tilbudte løsninger forbedrer totaløkonomi og kapacitet, indeholder programmet også værktøjer til konsekvensberegning, hvor løn- og maskinomkostninger, standtider, slibning, brugervenlighed, produktionsmængder m.v. indgår. Med dette redskab som hjælp er UNIMERCO den rigtige samtalepartner, når værktøjsbestykningen af en ny maskine skal fastlægges.

Unimerco A/S træffes på Ligna-messe i hal 16 stand D04.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062