23948sdkhjf

0405 TEMA: Verdesnyheder på Ligna-messen

Artikel i Træ og Industri April 2005

0405 TEMA: Verdensnyheder på Ligna-messen

På Ligna-messen i Hannover d. 2.-6. maj konsoliderer JUNGET A/S’ italienske leverandør, Biesse, sin førende position inden for bearbejdningscentre med introduktionen af verdensnyheden Rover C.

Det modulopbyggede Rover C bearbejdningscenter
Igennem de seneste år har der hos møbelproducenterne været et stigende krav til fleksibilitet og udvidelsesmuligheder med moduler. For at imødekomme de nye processer og produktionsmetoder har Biesse udarbejdet et helt nyt produktprogram inden for CNC-bearbejdningscentre. Første model i serien var Rover B, og nu introducerer det italienske firma den nye model Rover C. Maskinen er udviklet som en standardmaskine, som kan modulopbygges og udvides, så den passer til enhver situation og behov. Således kan man til enhver tid udbygge maskinen med flere funktioner og tilbehør, uden at man behøver at ændre hele maskinen, hvis nye produktionsbehov opstår.

5-akset Rover C
Rover C CNC-bearbejdningscentret er den første maskine i Rover-serien, som er udstyret med 5 akser, hvilket betyder, at C-aksen kan roteres uden begrænsninger.

Maskinens arbejdsbord er udstyret med Uniclamp moduler, som hurtigt fastholder alle emnestørrelser og -former. Uniclamp modulerne kan flyttes både manuelt og automatisk. Arbejdsbordet er delt op i områder, der gør det muligt at bearbejde flere – selv forskellige – emner på samme tid. Alle emner produceres ved hjælp af kun ét program for at spare værktøjsskift og dermed øge produktiviteten.

WinLab multicenter til vindues- og dørbearbejdning
En anden nyhed fra Biesse er WinLab multicenteret - en alt-i-én maskine. Den indeholder alle funktionerne fra en dobbelttapper, en fræsemaskine og et CNC-bearbejdningscenter. Maskinen kan producere alle typer døre og vinduer i alle former. Har man et WinLab multicenter, vil kundespecifikke løsninger ikke længere være et problem. Tværtimod vil man få bedre mulighed for at tilpasse produktet og give det mere værdi gennem særlige kundespecifikke løsninger. Hele produktionsprocessen er nemlig tilgængelig med det samme. Alt kan produceres uden spildtid med unødig kontrol – selv ved meget komplekse omstillinger.

UniWin til automatisk ende- og længdebearbejdning af vinduesdele
På Ligna-messen præsenteres multicentret Biesse WinLab sammen med ”storebroderen” Biesse UniWin, som første gang blev præsenteret på Xylexpo 2004, hvor det vakte stor opmærksom med sin originale teknologi. UniWin er nemlig udstyret med et dynamisk arbejdsbord. Det betyder, at maskinen straks omstilles automatisk efter emnets form og størrelse. Emnerne fastholdes på arbejdsbordet, som bevæger sig i X- og Y-retning og arbejdsspindlerne i Z-retning. Ved hjælp af den numeriske styring er det muligt at udføre alle de nødvendige bearbejdninger og i den mest optimale rækkefølge.

Det sensationelle bearbejdningscenter Weinig Conturex
Som den førende leverandør af maskiner til massivtræsbearbejdning har JUNGET A/S’ leverandør, Weinig, altid benyttet Ligna-messen til at introducere ny teknologi. Og dette års Ligna-messe er ingen undtagelse. Her præsenteres et helt nyt koncept til hurtig boring, fræsning og profilering af møbeldele på op til 3 meters længde – alt sammen i én operation og kun betjent af én mand. At Conturex sikrer stor nøjagtighed og en perfekt overfladekvalitet er givet. Det unikke ved Conturex er det patenterede fødningsbord med to arbejdsstationer og to værktøjsmagasiner, som sikrer et hurtigt og uafbrudt gennemløb.

Totalt nyudviklet kehleprogram fra Weinig
Weinig præsenterer på Ligna-messen desuden et totalt nyudviklet kehleprogram med Powermat-serien. Maskinerne er alle udstyret med det patenterede PowerLock værktøjssystem og HSK optag, som sikrer hurtigt værktøjsskift og kort omstillingstid.

Kehlemaskinerne fås med op til 12.000 omdr./spindel, og alle maskinerne har en meget høj fremføringshastighed. Eksempel har den nye Powermat 6000 en fremføringshastighed på 600 m/min. Alle maskiner sikrer desuden maksimal overfladekvalitet.

JUNGET A/S træffes på Ligna-messen i hal 25, stand B33/I.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078