23948sdkhjf

0405 TA: Træ- og Møbelindustriens Årsdag 2005

Artikel i Træ og Industri April 2005

0405 TA: Træ- og Møbelindustriens Årsdag 2005 - Fokus på globale udfordringer i træ- og møbelindustrien

Af konsulent Christian J. Kofod Træets Arbejdsgiverforening

I denne udgave af Træ og Industri finder du en invitation til Træ- og Møbelindustriens Årsdag 2005, der i år fokuserer på globalisering og dens betydning for træ- og møbelindustrien.

Globalisering er et af tidens mest omtalte emner. Endnu har der dog ikke været særlig fokus på den danske træ- og møbelindustris rolle i globaliseringen.

Det råder Træets Arbejdsgiverforening nu bod på.

Den 9. juni danner den Sorte Diamant i København rammen om en eftermiddag, hvor der sættes fokus på en række temaer, der alle har betydning for vores opfattelse af, hvad globalisering egentlig er, og hvordan vores branche får mest ud af globaliseringen. Globalisering er ikke kun for dem, der eksporterer eller har outsourcet til lavtlønslande. Globalisering vedrører alle - også dem, der helst vil være fri.

På årsdagen vil vi se på, hvad globalisering egentlig er, hvordan det ændrer os, vores samfund samt de markeder, hvor vi afsætter vores produkter.

Hvordan sikrer vi den danske træ- og møbelindustris konkurrenceevne fremover?
Dette spørgsmål bliver med garanti ikke besvaret. Men når der fortsat skal være en bæredygtig træ- og møbelindustri i Danmark er det nødvendigt, at branchen forholder sig til de ændringer, der finder sted som følge af globalisering - og handler.

På Træ- og Møbelindustriens Årsdag 2005 besvares en række spørgsmål, der vil være med til at konkretisere globaliseringseffekter på samfundet, individerne og industrien. Nogle af disse spørgsmål er:

• Hvad er globalisering egentlig?
• Understøtter de samfundsmæssige strukturer globalisering?
• Hvordan finder virksomhederne de nye markeder, og hvad er vi oppe imod?
• Hvordan ændres vi af globaliseringen?

For at besvare disse spørgsmål og give et fundament for den videre diskussion er der inviteret en række talere med hver deres tilgang til globalisering.

På Træ- og Møbelindustriens Årsdag 2005 er følgende indlægsholdere inviteret:
• Director Keld Holm, Business Research and Communication
• Markedschef Peter Bo Andersen, Dansk Industri
• Adjunkt Dannie Kjeldgaard, Syddansk Universitet
• Kanalchef Palle Strøm, TV2 Zulu

Træ- og Møbelindustriens Årsdag er gratis og henvender sig til alle, der har berøring med træ- og møbelindustrien. Tilmelding er nødvendig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063