23948sdkhjf

0305 TA: Ny oldermand i Hernings Snedkerlaug

Artikel i Træ og Industri Marts 2005
Tekst Kaj Hansen Træ og Industri

I forbindelse med den ordinære generalforsamling i Herning Snedkerlaug der blev afholdt på Hotel Eyde i Herning den 25. februar 2005 - og som i øvrigt var nr. 79 i rækken - blev direktør Jørgen Mølholm MP Låger A/S valgt til oldermand. Han afløser hermed direktør Bent Kildsgaard, som har været oldermand i 8 år.
Bent Kildsgaard kunne i sin beretning oplyse at lauget har 55 medlemsvirksomheder, 15 dobbelt medlemsskaber, 11 passive medlemsskaber samt et æresmedlem.

Året 2004 havde ifølge oldermand Bent Kildsgaard været et år med stor aktivitet. I alt havde der været afholdt ikke mindre end 8 arrangementer startende med torsdag den 29. januar, hvor bestyrelsesmedlem i Center for Møbel og Træ adm. direktør Preben Bager HTH Køkkener fortalte om træcentrets arbejde.

I februar afholdtes den ordinære generalforsamling og torsdag den 25. marts var det strategi, innovation, produktudvikling, produktion og kommunikation der var på programmet. Disse omfattende emner havde lauget indbudt Tonny R. Danielsen fra Design Business Group til at fortælle om.

Den sidste torsdag i april nemlig den 29. havde lauget igen stablet et arrangement på benene. Denne gang var emnet ”rbotløsninger til træindustrien”. Der var indlæg om emnet ved direktør Jan Bisgård fra Bila A/S til redegjorde for de områder hvor det med fordel kunne anvendes robotter og herved skabes målbare økonomiske resultater.

Torsdag den 26. august gik turen til Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg. Et vel tilrettelagt arrangement der gav deltagerne et godt billede af at en bank er mere end ind og udlån af penge. Således har Jyske Bank en arbitrage afdeling der årligt omsættet indtil flere gange så mange penge som summen af Danmarks bruttonationalprodukt.

I september måned gik turen til Ukraine hvor deltagerne besøgte en række virksomheder. Arrangementet blev omtalt i nærværende fagblad Træ og Industri nr. 10 oktober 2004. Alt deltog der 26 virksomheder fra Herning Snedkerlaug i dette arrangement.

Den 28. oktober var det konsulent Kim Bøhmert fra Træets Arbejdsgiverforening der fortalte om miljøarbejde i TA og hvilke krav og lovgivninger der var gældende.

Periodens arrangementer afsluttedes den første fredag i december hvor lauget afholdte sit traditionelle julemøde.

Et travl og indholdsrigt laugsår for Herning Snedkerlaug. Men allerede den 31. marts 2005 er der et nyt arrangement. Denne gang i et samarbejde med Silkeborg Snedkerlaug hos Invita Køkkener A/S i Bording.
Der vil dog blive skruet lidt ned for blusset i indeværende år med hensyn til antallet af laugsarrangementer, meddelte den afgående oldermand Bent Kildsgaard.

Til bestyrelsen var der i øvrigt nyvalg af Henrik Pedersen fra Front-Z og Bent Kildsgaard samt genvalg af Ejnar Muf.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094