23948sdkhjf

Pas på kineserne!

Kvaliteten af kinesiske produkter er stigende, og sammenholdt med lave lønninger udgør det en farlig kombination for danske virksomheder.
En mellemstor dansk industrivirksomhed med fabrik i Kina henvendte sig for nylig til firmaet Asia Base Research for at få udarbejdet en markedsanalyse.

Baggrunden var, at virksomheden tabte ordrer til en kinesisk konkurrent, og analysen afslørede blandt andet, at kvaliteten af de kinesiske produkter efterhånden er så høj, at den er en reel trussel for fx danske produkter.

Det fortæller indehaver Peter Rasmussen til DI’s hjemmeside:

- Der er ikke længere tale om ret store kvalitetsforskelle. Kineserne har allerede halet godt ind på udlændingenes kvalitets- og serviceniveauer – og i mange tilfælde overhalet dem. Kineserne er på få år blevet meget mere kompetente, når det gælder kvalitetsstyring og effektivitet. Selv på produktudviklingssiden er de ved at begynde at markere sig, siger han.

Få styr på omkostningerne
Dermed står den gængse danske opfattelse af kinesisk producerede varer for fald, og ifølge Peter Rasmussen vender det op og ned på konkurrencesituationen.

Således er det ikke nødvendigvis længere andre udenlandske producenter, der er danske virksomheders værste konkurrenter på det kinesiske marked:

- De fleste danskere erkender ikke, hvad der er ved at ske. Og dem, der erkender det, hænger måske i bremsen, når det handler om at reagere på det, siger Peter Rasmussen videre.

Han vurderer, at det stort set kun vil være virksomheder inden for højteknologi, der på sigt vil kunne klare sig i Kina. Hvis de øvrige vil overleve, handler det om at få nedbragt omkostningerne og blive så konkurrencedygtige, at de kan sælge deres produkter til kineserne i Kina.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063